ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜητροπολίτης Κοσμάς: Να ακούσουμε τις οδηγίες της Ιατρικής

Μητροπολίτης Κοσμάς: Να ακούσουμε τις οδηγίες της Ιατρικής

Μητροπολίτης Κοσμάς: Να ακούσουμε τις οδηγίες της Ιατρικής

«Οφείλουμε ως άνθρωποι να προσέχουμε. Με ταπείνωση να ακούσουμε τις οδηγίες της ιατρικής επιστήμης και να τηρούμε τους όρους της υγιεινής», αναφέρει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς σε «εγκύκλιο συμπαραστάσεως προς τον λαό» με αφορμή την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα του lockdown.

Η επίκληση της ιατρικής επιστήμης από την πλευρά του Μητροπολίτη είναι αξιοπρόσεκτη, καθώς το προηγούμενο διάστημα, π.χ. το Πάσχα που οι Εκκλησίες παρέμειναν ουσιαστικά κλειστές για τους πιστούς, πολλοί είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν συνολικά την Ελλαδική Εκκλησία για μεσαιωνικές αντιλήψεις, εθελοτυφλώντας φυσικά για το μεσαίωνα που φέρνουν στην Ευρώπη άλλες θρησκείες. Αυτό βέβαια είναι άλλη μεγάλη συζήτηση.

Πάντως ο Μητροπολίτης Κοσμάς καλεί «να μην πτοηθούμε, να μην φοβηθούμε, να μην λυγίσουμε, να μην αποθαρρυνθούμε». Σημειώνει πως «επειδή μας αγαπάει ο Κύριος επιτρέπει αυτήν την δοκιμασία» και πως «ο Θεός ζητάει και από εμάς σήμερα μετάνοια ειλικρινή, συνειδητή, θερμή».

Αξιοσημείωτη πάντως είναι και η αναφορά του Σεβασμιότατου στις πάσης φύσεων επιπτώσεις της πανδημίας στην ζωή των ανθρώπων, κάνοντας ειδική αναφορά στα παιδιά.  «Αναλογίζομαι τα πολλά προβλήματά σας και τις ανάγκες σας. Φέρω στο νου μου τα οικονομικά σας προβλήματα, τις φροντίδες για την οικογένειά σας, τις δυσκολίες στην εργασία σας, στην διακονία των παιδιών σας. Το ότι τα παιδιά σας είναι κλεισμένα στο σπίτι, ημέρα και νύκτα, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ∙ κυρίως για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Εφημερίδα Συνείδηση

Η πρωτιά Κικίλια στις δημοσκοπήσεις κάτι δείχνει

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr