ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜητροπολίτης Κοσμάς: Κατέθεσαν τρία πρόσωπα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας

Μητροπολίτης Κοσμάς: Κατέθεσαν τρία πρόσωπα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας

Μητροπολίτης Κοσμάς: Κατέθεσαν τρία πρόσωπα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας

Τα στόματα στο Αγρίνιο ανοίγουν, μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να ερευνήσει εάν υπήρξαν παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά, της αδερφής του, αλλά και άλλων ιερέων που έχασαν την ζωή τους, αρνούμενοι κάθε είδους ιατρική περίθαλψη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.

Η προσωπική γιατρός του Μητροπολίτη, ηγουμένη η οποία συνδέεται με μοναστήρι, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η ηγουμένη ζητούσε και από άλλους πολίτες να μην εμβολιαστούν,  όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα έλεγε «να μην κάνετε εμβόλιο, είναι μαγικό» και «θα πεθάνετε σε πέντε χρόνια».

Άνδρας που δηλώνει και προσωπικός φίλος του Μητροπολίτη, είπε στον Alpha ότι υπάρχουν πρόσωπα που προτρέπουν ασθενείς να μην πάνε στο νοσοκομείο, γιατί θα ξεπεράσουν τον ιό με προσευχή και βότανα.

Στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη αναφέρει ότι ο ίδιος πίστευε στον ιό, και μάλιστα κάλεσε ασθενοφόρο και ήθελε να νοσηλευτεί, κάποιοι όμως δεν του το επέτρεπαν.

Σύμφωνα με τον Alpha, στις αρχές έχουν μέχρι τώρα καταθέσει η νοσηλεύτρια ανιψιά του Μητροπολίτη, η ηγουμένη και ο αρνητής – γιατρός από τον Βόλο, με τον οποίο σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται να συνεργαζόταν στενά η γερόντισσα.

Η Εισαγγελία πρωτοδικών Αγρινίου ερευνά ποιο πρόσωπο ή πρόσωπα είχαν την ιατρική ευθύνη για τις δύο πρώτες εβδομάδες, όπου ο Μητροπολίτης νόσησε στο σπίτι του, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Δείτε το σχετικό video του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ΕΔΩ.

Καιρός: Διπλή ψυχρή εισβολή – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr