Μητροπολίτης Κέρκυρας: Εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα

«Κάθε μέρα γίνονται έκτροπα. Εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Action 24 ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος. Για…

mitropolitis-kerkiras

«Κάθε μέρα γίνονται έκτροπα. Εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Action 24 ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος.

Για το ζήτημα του γάμου ομοφύλων μίλησε στην τηλεόραση του ACTION 24 TV, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, τονίζοντας ότι αναμένει και την θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας ότι περιμένει την σύγκλησή της για να αποφασιστεί μια ομόφωνη θέση για το θέμα.

«Η Εκκλησία τους αποδέχεται. Κανέναν δεν αποδιώκει, αλλά το να ευλογήσει η Εκκλησία ή να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους περί της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα τα οποία διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή του τόπου μας και της πατρίδας μας, δεν συμφωνεί η Εκκλησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

«Δεν ζητούμε να νομοθετήσουμε εμείς. Ούτε παρεμβαίνουμε στο έργο της πολιτείας, της νομοθεσίας. Αλλά, όπως είχα ζητήσει και από τον πρωθυπουργό παλαιότερα, τον σεβασμό της συναλληλίας. Δηλαδή, η Εκκλησία έχει αυτήν την γραμμή και δεν μπορώ εγώ στους ανθρώπους μου να αλλάξω και να πω: “Κοιτάξτε, υπάρχει η οικογένεια η κανονική, η φυσική, αλλά υπάρχει και η οικογένεια προέρχεται από εκτροπή”. Ό,τι και να πείτε για μένα προσωπικά και οι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον Θεό και βιώνουν την αλήθεια του Χριστού, αισθάνονται ότι αυτή η οικογένεια δεν είναι φυσιολογική, αλλά είναι εκτροπή», είπε σε άλλο σημείο.