ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο

O Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τους αρνητές ιερείς, προτείνοντας να γίνει οριζόντια υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αυτό πρέπει, σύμφωνα με τον μητροπολίτη, να γίνει  χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παππά, δεσπότη ή αστυφύλακα.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο». Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα ότι οι αρνητές ιερείς, γίνονται όργανα του σατανά γιατί δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας.

«Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο το θεό να μας ‘’πειράζει’’. Από την επιδεκτικότητα του ανθρώπου, εξαρτάται, αν γίνεται όργανο του σατανά, όπως εν προκειμένω γίνονται αυτοί που δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας», τόνισε ο Μητροπολίτης, μιλώντας στον Σκάι.

«Κρέμασμα θέλουν…»
Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».

«Κρύβονται οι καλόγεροι που έχουν κάνει το εμβόλιο»
Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει «για να μην τον κολλήσει» και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει.

«Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», σχολίασε.

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου πως δεν μπορεί διενεργεί η Εκκλησία ελέγχους στις εισόδους των ναών, τόνισε ότι είναι λογικό και πως δεν μπορεί ο παππάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος που προσφέρει εθελοντικά να κάνουν ελέγχους.

in.gr

Μαθητής του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr