ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός στο Δοκίμι (εικόνες)

Αγρίνιο: Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός στο Δοκίμι (εικόνες)

Αγρίνιο: Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός στο Δοκίμι (εικόνες)

Με ξεχωριστή λαμπρότητα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της  Κοινότητας Δοκιμίου υποδέχτηκε – προεξάρχοντος του πατρός Λάμπρου Τηλιγάδα – ιερέων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό στον Ιερό Ναό Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός αφού τέλεσε το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, κηρύττοντας το Θείο Λόγο ευχήθηκε   ώστε «……η  εκκλησιαστική περίοδος να γίνει αφορμή να κάνουμε μια πνευματική ενδοσκόπηση και με τη βοήθεια του πνευματικού μας να εντοπίσουμε την ασθένεια της ψυχή μας∙ να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Χριστό, να εκζητήσουμε το έλεός Του για να λάβουμε την πνευματική μας υγεία και θεραπεία…..»

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον πατέρα  Λάμπρο Τηλιγάδα, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια με υποδειγματική συμπεριφορά επιτελεί σπουδαίο πνευματικό έργο συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε όλες τις εκφάνσεις της τοπικής κοινωνίας. Μιας τοπικής κοινωνίας η οποία παρέστη σύσσωμη και υποδέχθηκε θερμά τον επιχώριο επίσκοπό μας Δαμασκηνό προκαθήμενο του ιεραποστολικού θρόνου του Κοσμά του Αιτωλού με τους Πνευματικούς και Κοινωνικούς φορείς της Κοινότητας. Ήτοι: Τον πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτριο Στεφανάτο. Τον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτη Γεώργιο. Τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Νάκο Κωνσταντίνο. Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Μαρία Καραγκούνη – Μπέστια και τους γονείς των μαθητών. Τον πρόεδρο του Απόλλωνα Δοκιμίου κ. Χρήστο Καζαντζή. Την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου   κ. Μαρία Ρούφου – Πολίτη. Τον κ. Βασίλειο Καραμάνη εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ.  Τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γεώργιο Βάσση. Τους  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου με τον  Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου κ. Κόκκοτο Βασίλη και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι προσέτρεξαν να αγκαλιάσουν με θέρμη τον νέο μας Ποιμενάρχη.

Μεσολόγγι: Σειρά επαφών του Μητροπολίτη Δαμασκηνού με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ