ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜητρόπολη Αθηνών: Πλήθος προσκυνητών για την εικόνα της Παναγίας «Άξιoν Εστί» (εικόνες)

Μητρόπολη Αθηνών: Πλήθος προσκυνητών για την εικόνα της Παναγίας «Άξιoν Εστί» (εικόνες)

Μητρόπολη Αθηνών: Πλήθος προσκυνητών για την εικόνα της Παναγίας «Άξιoν Εστί» (εικόνες)

Πλήθος πιστών συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου από χθες (03.05.2023) φιλοξενείται η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιoν Εστί».

Η ιερή εικόνα αφίχθη από τον Ναό του Πρωτάτου, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, και θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έως τη 15η Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Ιερή Παράκληση.Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η εικόνα παρέμεινε στον ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου και την προσκύνησαν πολύ περισσότεροι από 100.000 πιστοί, Έλληνες και ξένοι.

Η έβδομη έγινε το 2022, στην Κομοτηνή, όπου παρέμεινε για 6 ημέρες στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προς παραμυθία και εμψύχωση των ακριτών της Θράκης αλλά και όλων των Ελλήνων.

Την επόμενη μέρα, την εικόνα υποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Και αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η όγδοη έξοδος της εικόνας από το Περιβόλι της Παναγιάς, ύστερα από τις άοκνες προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Την ιερά εικόνα συνοδεύει ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, με αντιπροσωπεία μοναχών.

Πηγή: newsit.gr

Ρεύμα-Φυσικό αέριο: Πτώση τιμών τον Απρίλιο στην Ελλάδα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ