ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜειωμένα τα εκλογικά τμήματα του διευρυμένου δήμου Αγρινίου

Μειωμένα τα εκλογικά τμήματα του διευρυμένου δήμου Αγρινίου

Μειωμένα τα εκλογικά τμήματα του διευρυμένου δήμου Αγρινίου

Στο Μεσολόγγι ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Αιτωλοακαρνανίας

Μειωμένα τα εκλογικά τμήματα
του διευρυμένου δήμου Αγρινίου

Ν. Καζαντζής: «Όλα θα κυλίσουν ομαλά και θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

 

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πλησιάζουν και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας όπως και κάθε άλλος νομός προετοιμάζεται, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

Σχετικά με τους ετεροδημότες που κατοικούν στην Αιτωλοακαρνανία, έχει οριστεί μεικτό τμήμα στο Μεσολόγγι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν όσοι κατοικούν σε περιοχές του νομού, αλλά είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες και θέλουν να ψηφίσουν για αυτές. Τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών ορίζονται από τις περιφέρειες και σε αυτά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν κάνει αίτηση ψήφου ετεροδημότη και έχουν συμπεριληφθεί στους καταλόγους μέχρι 31-10-2014.

Αυτό φυσικά ισχύει και για τους ετεροδημότες άλλων περιοχών, όπως για παράδειγμα αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά βρίσκονται σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας και θέλουν να ψηφίσουν για την εκλογική περιφέρεια του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης οι ψηφοφόροι πρέπει να προσέξουν το ότι έχουν αλλάξει πλέον τα εκλογικά τμήματα, τα οποία έχουν μειωθεί αριθμητικά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Δεν έχουν αλλάξει χωροθετικά, αλλά έχουν μειωθεί έπειτα από την τελευταία εκκαθάριση στους εκλογικούς καταλόγους και τη μείωση πληθυσμού που είχε καταγραφεί στην τελευταία απογραφή πληθυσμού. Για παράδειγμα στο διευρυμένο δήμο Αγρινίου τα τμήματα από 207 έγιναν 181, ενώ αποτέλεσμα αυτής της μείωσης του καταγεγραμμένου πληθυσμού ήταν και η απώλεια μίας εκλόγιμης βουλευτικής έδρας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, από τις οκτώ στις εφτά.

Η εφημερίδα «Σ» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Αγρινίου, κ. Νίκο Καζαντζή, ο οποίος μίλησε σχετικά με την ετοιμότητα του δήμου ενόψει των επικείμενων εκλογών:

«Είμαστε έτοιμοι εδώ και μέρες. Ορίζουμε τα άτομα τα οποία θα λειτουργούν εκείνες τις μέρες στα εκλογικά τμήματα, θα τα εποπτεύουν και φυσικά θα μεριμνούν για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Σε αυτές τις εκλογές ο δήμος Αγρινίου θα φροντίσει να υπάρχει σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων και των υπολοίπων εμπλεκομένων. Αν και οι εποχές είναι δύσκολες, θα φροντίσουμε να γίνει και αυτό, παρόλο που θα επιβαρυνθεί δήμος με ένα κονδύλι μέχρι 6.000 ευρώ, που θα πήγαιναν κάπου αλλού.

Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν οι πίνακες, ενώ έχουμε ήδη φροντίσει το κυριότερο για εμάς, το οποίο είναι κάποια σχολεία που δεν λειτουργούν για εκπαιδευτικούς λόγους, να τα καθαρίσουμε και να τα επισκευάσουμε αφού θα χρειαστούν για τις εκλογές. Υπάρχουν κάποια σπασμένα τζάμια, υγρασία και άλλα τέτοια προβλήματα το οποία εμείς πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την εκλογική τους χρήση.

Πιστεύω πως όλα θα κυλίσουν ομαλά και θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ