Μήνυμα… πολέμου ενάντια στον κορονοϊό από Ελληνίδα που ζει στην Γερμανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ανεξέλεγκτα σ’ όλη τη Γερμανία, η χώρα αποφεύγει να εφαρμόσει καθολικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, πλην μερικών εξαιρέσεων όπως σε Μόναχο και Βαυαρία, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί και κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά να ζουν στον κόσμο τους.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr η Φωτεινή Δεσίκου, που ζει και εργάζεται ως τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων σε νοσοκομείο του Λεβερκούζεν, πόλη που βρίσκεται στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα σε όλη τη χώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο :

“Στην Γερμανία τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στην κυριολεξία χωρίς να γνωρίζει κανένας το ποια θα είναι η συνέχεια. Εργάζομαι στα εργαστήρια του νοσοκομείου του Λεβερκούζεν, όπου έχουν στηθεί τρία κοντέινερ μέσα στα οποία πραγματοποιούν καθημερινά τεστ σε όποιον θεωρεί πως έχει τα συμπτώματα” εξηγεί η Φωτεινή Δεσίκου και προσθέτει “Δεν έχουν πάρει όμως ακόμα καθολικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας γίνεται σταδιακά ανά κρατίδιο. Έχει απαγορευτεί σε Μόναχο και Βαυαρία, ενώ εδώ στο Λεβερκούζεν μόνο σε κάποια χωριά. Οι ηλικιωμένοι είναι στους δρόμους, όπως και τα παιδιά που νομίζουν πως βρίσκονται σε διακοπές”.

“Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας στην Γερμανία”

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Εντατικολόγων της Γερμανικής Εταιρίας Αναισθησιολόγων το σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται με αποτέλεσμα η λήψη αυστηρών μέτρων να θεωρείται πλέον μονόδρομος:

“Δυστυχώς εδώ το κακό έγινε με το καρναβάλι τον περασμένο μήνα και τις χειμερινές διακοπές που πήγαν κάποιοι στο νότιο Τιρόλο, όπου όταν γύρισαν ανιχνεύτηκαν όλοι θετικοί στον κορονοϊό. Τα περισσότερα κρούσματα τα έχουμε εμείς εδώ όπως επίσης και οι : Κολονία, Ντίσελντορφ, Ντόρτμουντ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω άμεση επαφή με τους ασθενείς, απλά στο εργαστήριο όπου βρίσκομαι γίνονται οι εξετάσεις των δειγμάτων, με αποτέλεσμα να ενημερωνόμαστε για τα πόσα γίνονται σε καθημερινό επίπεδο”.

Η Γερμανία και το… παράδειγμα της Ελλάδας

Σχετικά με την Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί κατά της εξάπλωσης του φονικού ιού, η νεαρή τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, θεωρεί πως η χώρας μας θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση :

“Είστε τυχεροί που σε αυτή την δύσκολη στιγμή έχετε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της πυραμίδας τον σπουδαίο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, με τις συμβουλές του οποίου η κυβέρνηση έδειξε να έχει απίστευτα αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να παρθούν γρήγορα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί έτσι το σύστημα υγείας. Εδώ μπορεί να έχουμε περισσότερες εντατικές όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν σημαίνει ότι ο ένας ασθενής θα κολλήσει άλλον έναν, αλλά τρεις με τέσσερις” λέει.

Και συνεχίζει: “Κάθε μέρα τα κρούσματα ανεβαίνουν επιθετικά. Υπάρχει φόβος ακόμα και μέσα στο εργαστήριο όπου βρίσκομαι. Προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία μας, μας έχουν χωρίσει σε δυο ομάδες, όπου απαγορεύεται να έρθουμε σε επαφή. Μόνο τα μέλη της κάθε ομάδας μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ μας έχουν αλλάξει ακόμα και τα ωράρια, ώστε να μην κολλήσει κάτι η μια ομάδα την άλλη. Κρατάμε αποστάσεις στα δυο μέτρα μεταξύ μας και μιλάμε είτε με σημειώματα, είτε με τηλέφωνα. Φοράμε γάντια, ενώ μάσκες δεν μπορούμε να φοράμε συνέχεια, καθώς εκείνες με το φίλτρο έχουν μόνο δυο ώρες μέγιστη διάρκεια χρήσης, ενώ αν βραχούν από τα χνώτα καταστρέφονται. Έτσι μάσκα φοράμε μόνο όταν αλλάζουμε τμήμα. Προσπαθούμε να μην έχουμε επαφή”.

Η Γερμανία και τα… άδεια ράφια

Ακόμα και καθημερινότητα έχει αλλάξει με αποτέλεσμα και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης :

“Όλος ο κόσμος έχει φοβηθεί, η καθημερινότητα έχει αλλάξει 100% αφού πλέον και στο σούπερ μάρκετ είσαι υποχρεωμένος να φοράς γάντια για να ψωνίσεις με ασφάλεια. Έχουν αδειάσει τα ράφια παντού. Πήγα σε πέντε σούπερ μάρκετ και πραγματικά τρόμαξα. Έχουν αδειάσει τα ράφια με τα χαρτιά υγείας και τα ρολά κουζίνα, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες ούτε για δείγμα. Πήρα από ένα τέσσερα πακέτα χαρτιά και ήρθε μια υπάλληλος και μου λέει : “δυστυχώς μόνο ένα μπορείτε να πάρετε” και μου τα πήρε. Ζυμαρικά, ρύζια, αλεύρι, μαγιά δύσκολα βρίσκεις, ενώ όταν τους ρωτάς πότε θα έρθουν καινούργιες προμήθειες σου λένε “άγνωστο”.

Δείτε τις εικόνες

Γερμανία

  Γερμανία  Γερμανία

Μήνυμα… πολέμου από την Γερμανία

Όσο για τον φονικό κορονοϊό, η Φωτείνη Δεσίρη τολμά και τον χαρακτηρίζει σωστό βιολογικό “πόλεμο” από τον οποίο όσοι τα καταφέρουμε θα βγούμε ζωντανοί :

“Οι Έλληνες εδώ σε σχέση με τους Γερμανούς είναι πιο προσεκτικοί και σοβαροί απέναντι στην όλη κατάσταση. Όλοι μένουν σπίτι βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα. Οι Γερμανοί είναι χαλαροί δεν φαίνεται να τους νοιάζει. Δεν είναι καθόλου πειθαρχημένοι το έχουν πάρει αψήφιστα και λογικό είναι, αφού δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση. Η αλήθεια είναι πως σε περίπτωση που συμβεί αυτό, στο νοσοκομείο μας έχουν ήδη δώσει ειδικό έγγραφο, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε άνετα. Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες ώρες κάτι θα γίνει πριν είναι πλέον αργά”.

newsit.gr

Κορωνοϊός: Δήμητρα Βουλγαρίδη, η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα – Περιγράφει πώς το βίωσε (VIDEO)