ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο μήνυμα και τα… έξοδα στις εκλογές εκπαιδευτικών 

Το μήνυμα και τα… έξοδα στις εκλογές εκπαιδευτικών 

Το μήνυμα και τα… έξοδα στις εκλογές εκπαιδευτικών 

Δεν… έσκισε κιόλας η ΔΑΚΕ στις εκλογές των εκπαιδευτικών, ούτε στην Β’ ΕΛΜΕ αλλά και ούτε στο σωματείο των δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου. Αυτό μπορεί να αποτελεί κάτι σαν γκάλοπ για τις επερχόμενες εκλογές, άραγε; Σαφώς, με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιδόσεις της κυβερνητικής παράταξης τις παραμονές των προηγούμενων εκλογών είχαν χαρακτηριστεί ως εξαιρετικές.

Αντίθετα, τώρα φαίνεται να έχει επιστρέψει το κλίμα σε χρονιές που οι κεντροαριστεροί και σκέτοι αριστεροί εκπαιδευτικοί είχαν τον πρώτο -και μόνο- λόγο στην συνδικαλιστική έκφραση του κλάδου.

Θα πει κάποιος ότι είναι μια τάση, παρότι οι εκλογές δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα γίνουν. Από την άλλη, με την πολύ απαιτητική χρονιά που ακολούθησε δυο χρόνια πανδημίας, με τράπεζες θεμάτων, εξετάσεις κλπ, ίσως δεν είναι και τόσο… άνετο να είσαι φιλοκυβερνητικός αυτή την εποχή ως εκπαιδευτικός. Οι επιλογές της Κεραμέως είναι και αρκετά συγκρουσιακές, οπότε ίσως κάποιοι να μην θέλουν να ταυτιστούν. Κάπως έτσι οι παρατάξεις που “ακουμπάνε” στο ΚΚΕ και την ΝΔ στους δασκάλους έβγαλαν ίδιο ποσοστό και έδρες!

Φυσικά η συμμετοχή ήταν μετρίως μέτρια κι αυτό έχει την εξήγησή του. Για παράδειγμα, πολλοί εκπαιδευτικοί λένε ότι τα 20 ευρώ(τον χρόνο!) για να είσαι μέλος και να ψηφίζεις δεν θέλουν να τα δίνουν! Ή ότι δεν θέλει κανείς πλέον να πληρώνει βενζίνες για μετακινηθεί σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία για να ρίξει μια ψήφο.

Δεκτά όλα αυτά, όμως αποφασίζουν εκείνοι που συμμετέχουν. Κι, όσο να ΄ναι, ένα μήνυμα βγαίνει, έστω και σε χαμηλά ποσοστά συμμετοχής.

Εφημερίδα Συνείδηση

Μάσκες τέλος από την Τετάρτη – Τι θα ισχύει

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ