ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜηνύματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών από τον Δήμο Αγρινίου

Μηνύματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών από τον Δήμο Αγρινίου

Γιορτάστηκε στο Αγρίνιο η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μηνύματα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Από τον Δήμο Αγρινίου

24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και 26413-63406 για τον Ξενώνα του Δήμου Αγρινίου

 

Με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού τίμησε χθες ο Δήμος Αγρινίου την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, στο περίπτερο που στήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, απέναντι από το Δημαρχείο, η Ειδική Συνεργάτης του Αντιδημάρχου Κώστα Καλαντζή, Ανθή Μακρή και υπάλληλοι του Δήμου, μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωναν το κοινό για το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών αλλά και για τον Ξενώνα φιλοξενίας που λειτουργεί ο δήμος.

Ο Ξενώνας, ο οποίος λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο, προσφέρει φιλοξενία, σίτιση, στέγαση και στήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Διαθέτει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και αποτελεί έναν ασφαλή και εχέμυθο χώρο προστασίας έως ότου η φιλοξενούμενη αποφασίσει τις εναλλακτικές δυνατότητες ζωής που ανοίγονται μπροστά της.

 

Κώστας Καρακώστας

 

Ανθή Μακρή, Ειδική Συνεργάτης Αντιδημάρχου Κώστα Καλαντζή

«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών. Όπως γνωρίζεται όλοι, ο Δήμαρχος είναι ευαισθητοποιημένος και δίνει μεγάλη βάση στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Στήσαμε το περίπτερο στην Χαριλάου Τρικούπη για να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει Ξενώνας φιλοξενίας του δήμου Αγρινίου. Οποιαδήποτε γυναίκα έχει πρόβλημα κακοποίησης μπορεί να απευθυνθεί εκεί. Κακοποίηση δεν εννοούμε μόνο την σωματική βία, αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογική και λεκτική. Στον Ξενώνα οι γυναίκες και τα παιδιά τους θα βρουν ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, φαγητό και μια στέγη. Είναι ένα περιβάλλον ευχάριστο στο οποίο μπορούν να μείνουν έως ότου αποφασίσουν τι θα κάνουν στην πορεία. Να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να είναι μόνο ο σύζυγος που κακοποιεί αλλά μπορεί να είναι και άλλα άτομα και η ίδια η οικογένεια. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να απευθυνθούν στο 15900 που είναι η γραμμή κατά της βίας των γυναικών και στο 26413-63406 και 26413-63410, που είναι το τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr