ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Μήνυμα αλλαγής» η ψήφος στην Αντίσταση Πολιτών

«Μήνυμα αλλαγής» η ψήφος στην Αντίσταση Πολιτών

Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

Βασίλης Χατζηλάμπου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Η επιτυχία της Αντίστασης Πολιτών θα είναι επιτυχία όλου του λαού»

Την στήριξή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Χατζηλάμπρου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασαν με δηλώσεις του οι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Οι δύο βουλευτές του νομού βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του κ. Χατζηλάμπρου στο Αγρίνιο, απ’ όπου και πραγματοποίησαν δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας την στήριξή τους στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειακή παράταξη «Αντίσταση Πολιτών», ενώ παράλληλα τόνισαν τη σημασία που έχει οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές να γίνουν εφαλτήριο αλλαγών στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
«Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, αυτό που εισπράττουμε όπου κι αν βρεθήκαμε, σε οποιαδήποτε πόλη ή χωριό στο νομό μας, είναι ότι οι πολίτες, από όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, πολίτες που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, πλαισιώνουν το συνδυασμό του Βασίλη Χατζηλάμπρου προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής. Τώρα είναι η ώρα να σταλεί αυτό το μήνυμα και να εκφράσει την αντίθεσή του. Η υποτιθέμενη πραγματική σημερινή πολιτική που έχει χαντακώσει τη χώρα μας, αλλά λέμε με υπευθυνότητα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ότι η ψήφος στο συνδυασμό του Βασίλη Χατζηλάμπρου είναι αυτή που θα εκφράσει γνήσια τη διαμαρτυρία και που θα δώσει το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στον τόπο μας. Η χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο ντιμπέιτ των αρχηγών των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έδειξε ότι πραγματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας εθνικής αναγεννητικής προσπάθειας και ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να ανακαμφθεί το φρόνιμά του σε οποιαδήποτε προσπάθεια για πλύση εγκεφάλου δεχθεί τις τελευταίες ώρες και είναι αποφασισμένος να στείλει ένα μήνυμα νίκης και ένα μήνυμα συμβατό με τη θέλησή του, την αξιοπρέπειά του και την υπερηφάνεια του. Είμαστε βέβαιοι, ότι το βράδυ της Κυριακής θα σημάνει η ώρα της μεγάλης αλλαγής για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και ότι σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας θα δώσει ένα βροντερό παρών. Περιμένουμε λοιπόν ότι από το βράδυ της Κυριακής, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι αυτός που θα ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας για τη Δυτική Ελλάδα για να αλλάξει πορεία και σελίδα αυτός ο τόπος».

Μαρία Τριανταφύλλου, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ
«Βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές και όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η ψήφος θα πρέπει να είναι μια ψήφος αντίστασης. Η Αντίσταση Πολιτών νομίζω ότι ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την αντίσταση. Η Αντίσταση Πολιτών με επικεφαλή τον Βασίλη Χατζηλάμπρου είναι ουσιαστικά ένα κίνημα που δημιουργήθηκε και περιλαμβάνει ανθρώπους που ήταν μέσα σε δράσεις, κινήματα και αντιστάσεις όλον αυτό τον καιρό που η καταστροφή έχει χτυπήσει τη χώρα μας. Η παράταξη αυτή θέλει να οργανώσει τις αντιστάσεις, ως κύτταρο πραγματικής δημοκρατίας την επόμενη ημέρα για τις Περιφέρειες θα δώσει μια πραγματική διέξοδο και στη Δυτική Ελλάδα και στη χώρα ολόκληρη. Θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα. Με πολύ μεγάλο κουράγιο και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου έχει μελετήσει κι έχει ουσιαστικά πει με πολύ συγκεκριμένα βήματα πως μπορούμε να βγούμε από αυτή την καταστροφική πορεία στη Δυτική Ελλάδα. Θα ήθελα να πω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι απλά κάποιοι άλλοι να διαχειρίζονται την επόμενη μέρα τα δημοτικά και τα περιφερειακά πράγματα, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να ανατραπεί αυτό το πολιτικό σκηνικό και να αλλάξει αυτό το πολιτικό προσωπικό. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, η ίδια η Αντίσταση Πολιτών και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή, θα δώσουν λαμπρό παράδειγμα αυτού του αγώνα. Είναι δίκαιο να αγωνιζόμαστε και είναι δίκαιο να νικάμε. Το βράδυ της Κυριακής και από την επόμενη Δευτέρα, θα είμαστε νικητές».

Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ
«Στον ψηφοφόρο που πάει αύριο το πρωί στις κάλπες να ψηφίσει, θα λέγαμε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Αυτό μας κάνει και αισιόδοξους γιατί βλέπουμε να υπάρχει αυτή η διαδικασία. Η επιτυχία της Αντίστασης Πολιτών θα είναι επιτυχία όλου του λαού, γιατί σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την καταστροφή και θα γυρίσουμε σελίδα να βάλουμε μπροστά την παραγωγική ανασυγκρότηση, να φύγει η Ελλάδα από το πλαίσιο των μνημονίων που ορίζουν τους όρους επιβίωσης στην πραγματικότητα και θα μπούμε σε μια διαδικασία διαφορετική. Τα τόσα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, θέλουν τον λαό να δώσει απαντήσεις που τις έχει στο μυαλό του, αλλά ποτέ δεν ρωτήθηκε και ποτέ δεν οργανώθηκε για να δώσει αυτές τις απαντήσεις. Νομίζω ότι με τις μεγάλες επενδύσεις κι έναν λαό φτωχό κι ένα ΤΑΙΠΕΔ που θα χαρίζει διαρκώς προνόμια, μπορούν να κάνουν οικονομία που να μας βγάλει από την κρίση. Η οικονομία θα ξαναζωντανέψει μόνο αν οι μικρομεσαίοι και οι παραγωγοί αυτοί που ιδρώνουν αξιοποιήσουν αυτό το οποίο παράγουν».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr