ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΜίνι ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Μίνι ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Μίνι ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών μετά τον “μίνι ανασχηματισμό” που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021). 

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ορκωμοσία έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

Πρόκειται για τους Άκη Σκέρτσο που αναβαθμίστηκε σε υπουργός Επικρατείας, τον Χρήστο Τριαντόπουλο που ορκίστηκε υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, τον Γιάννη Οικονόμου που ορκίστηκε υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Στύλιο που αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Θεόδωρο Λιβάνιος που ορκίστηκε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κάποιοι, όπως ο Χρήστος Τριαντόπουλος που αναλαμβάνει το έργο να τρέξει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές φωτιές, πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο με την οικογένειά τους (τη γυναίκα του και τις δυο κόρες του εν προκειμένω), ενώ ο Άκης Σκέρτσος, που αναβαθμίστηκε, πήγε με τον γιο του.

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις μετά την ορκωμοσία τους, ο μοναδικός που μίλησε ήταν ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου που προανήγγειλε briefing από την επόμενη εβδομάδα κιόλας.

 

Όλες οι αλλαγές από τον… μίνι ανασχηματισμό
– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Πηγή / Φωτογραφίες: newsit.gr

ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: “Αναβαθμίστηκε ο Σκέρτσος που έλεγε ψέματα”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr