ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου

Μίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου

Μίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου

Μίνα Γκάγκα: Θέμα εσωτερικό… το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη ΜΕΘ Αγρινίου

Χθες στη Βουλή συζητήθηκε η ερώτηση του Γ. Βαρεμένου, αναφορικά με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου και με αφορμή μια αποστροφή του Θ. Πλεύρη σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου ανέφερε ότι το ποσοστό της θνητότητας εκτινάχθηκε λόγω ενδονοσοκομειακού μικροβίου.

Η Μίνα Γκάγκα, που απάντησε στη ερώτηση, τόνισε ότι η ΜΕΘ του Αγρίνιο δεν έχει πρόβλημα στελέχωσης καθώς για πέντε κλίνες διαθέτει πέντε γιατρούς και 18 νοσηλευτές.

Μάλιστα ανέφερε πως όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της ως ΜΕΘ covid στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε προηγηθεί σχετική εκπαίδευση των γιατρών σχετικά με τον covid (επικαλέστηκε σεμινάρια από τον ΟΔΙΠΥ, το ΕΚΠΑ, την Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, σύνδεση με το ΚεΣΥ κτλ).

Σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα, η έκθεση του ΟΔΙΠΥ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «πιθανότατα η βαρύτητα των περιστατικών ήταν πολύ μεγαλύτερη». Πράγμα που βεβαίως απέχει πολύ από την πρόσφατη αναφορά του πολιτικού της προϊσταμένου.

Ο Γ. Βαρεμένος ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ, κατηγορώντας τη Μίνα Γκάγκα ότι κρύβει τα αποτελέσματά του.

«Οι εσωτερικές εκθέσεις μέσα στα νοσοκομεία, γίνονται, όπως οφείλουν να γίνονται, διορθωτικές ενέργειες έχουν γίνει, από εκεί και πέρα είναι θέμα εσωτερικό του ΟΔΙΠΥ και του Υπουργείου» είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε απευθυνόμενη στο Γ. Βαρεμένο : «δεν σας αφορά, ούτε θα κάνετε κάτι για τα νοσοκομεία εσείς….»

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το αυτονόητο είπε ο Παπαναστασίου στο πάνελ του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ