ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΜίνα Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούμε ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα,  εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, ενώ το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει πιθανότατα χωρίς μάσκες.

Την ανακοίνωση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έκανε σήμερα η κ. Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κρατώντας πάντως μία επιφύλαξη για το αν θα είναι οριστικό το «τέλος» τους, αφού ο χειμώνας  είναι μπροστά και ο κορωνοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες» εξήγησε. «Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και περά τα πράγματα θα είναι ήπια», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Επιπλέον,  η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη της νέας χρονικής χρονιάς και είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες.

Δεν επιβάρυνε ο τουρισμός

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι ήδη έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ. Ειδικά για την Κρήτη ανέφερε ότι στα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, «άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς», είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

protothema.gr

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική με 142 «ναι»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ