Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλη και μικρή Σκροφοπούλα, δύο όμορφες αμμώδεις παραλίες

Μικρή και μεγάλη Σκροφοπούλα, δύο αμμώδεις παραλίες με αμμοθίνες που σχηματίστηκαν από άμμο που παρασύρθηκε από τους θαλάσσιους ανέμους

<p>skrofopoules</p>

Ο Παλαιοπόταμος είναι μικρή μακρόστενη ακατοίκητη νησίδα στον Πατραϊκό κόλπο και στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού με υψόμετρο 10 μέτρα.

Αποτελεί το μέτωπο της θαλάσσιας περιοχής που ονομάζεται λιμνοθάλασσα Παλαιοποτάμου, μιας από τις έξι ενότητες που διαμορφώνουν τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Δυτικά της νησίδας είναι το Ιόνιο Πέλαγος και η νήσος Οξειά, νότια ο Πατραϊκός και ανατολικά η λιμνοθάλασσα Θολής με την οποία δεν συνδέεται θαλάσσια. Στη νοτιοδυτική πλευρά υπάρχει σειρά από μικρές παραλίες γνωστές ως Σκρόφες (ή Παλιοπόταμος), προσβάσιμες μέσω χωματόδρομου.

Στο τέλος του δρόμου, δεξιά από τις αλιευτικές εγκαταστάσεις και μετά από πεζοπορία 15-20 λεπτών ο επισκέπτης αντικρύζει τη μικρή και τη μεγάλη Σκροφοπούλα, δύο αμμώδεις παραλίες με αμμοθίνες που σχηματίστηκαν από άμμο που παρασύρθηκε από τους θαλάσσιους ανέμους.

Γεωγραφικό πλάτος 38°18'35.58"Β
Γεωγραφικό μήκος 21° 8'24.71"Α

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Coldplay: Το εντυπωσιακό βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο

Μετά το τέλος της μαγνητοσκόπησης, ο Κρις Μάρτιν ενθουσιασμένος, γονάτισε στη σκηνή, ευχαρίστησε τον κόσμο και φίλησε το δάπεδο του Ηρωδείου