ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα»

«Μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα»

«Μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα»

«Όλοι γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα» είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια βέβαια θέλησε να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας υπογραμμίζονται ότι «έχουμε απλώσει, όμως, ένα πλέγμα προστασίας, κυρίως για την απασχόληση, για τις επιχειρήσεις. Και αυτό θα εξακολουθεί να είναι το πρώτο μας μέλημα, καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους».

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές κυρίως πρέπει να κρατήσουμε την πρώτη αποστροφή του Πρωθυπουργού. «Μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα» αυτή είναι η ουσία. Ο πρωθυπουργός δεν μάσησε τα λόγια του αν και ορισμένοι υπουργοί εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι.

Ενδεχομένως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ή το ΔΝΤ που μιλούν για βαθιά ύφεση που παραπέμπει σε περίοδο πολέμου να διαψευστούν.  Όμως τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Φυσικά και θα θέλαμε να διαψευστούμε, αλλά και είναι αυτός ο τουρισμός από τον οποίο εξαρτάται το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας που κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα και ο οποίος φαίνεται ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει…

Εφημερίδα Συνείδηση

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα – Ποιος νομός είχε τα περισσότερα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr