ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΜια ωραία ιδέα για άσχημους τηλεφωνικούς θαλάμους…

Μια ωραία ιδέα για άσχημους τηλεφωνικούς θαλάμους…

Μια ωραία ιδέα για άσχημους τηλεφωνικούς θαλάμους…

Μια ωραία ιδέα για άσχημους τηλεφωνικούς θαλάμους…

Έχουν βαλθεί μερικοί να το… χαλάσουν το Αγρίνιο. Να ομορφύνουν όλα τα άσχημα σημεία και να μην μπορούν μερικοί-μερικοί να εκφραστούν με τίποτε, μαθημένοι όντες στην χαρτούρα, τα σπρέι και το σκουπιδαριό.

Κάπως έτσι έχει να κάνει και η ιστορία με τους παρατημένους και διαλυμένους τηλεφωνικούς θαλάμους που έχουν ξεμείνει στην πόλη και κανείς δεν χρησιμοποιεί.
Μια ανάρτηση στο facebook του Αντρέα Σκαρτσάρη, δραστήριου Αγρινιώτη που έχει ιδέες και δράσεις στο ενεργητικό του όπως η έκθεση βινυλίου στο Παπαστράτειο ή η συμμετοχή του τώρα στο TEDx που πρόκειται να γίνει, φέρνει στην επιφάνεια μια πολύ ωραία πρόταση.

Γιατί να μην κάνουμε πράγματα όπως γίνονται και σε άλλες πόλεις ώστε αυτοί οι θάλαμοι να μην είναι τόσο άσχημοι και γεμάτοι σκισμένες αφίσες;

Όπως λέει το σχετικό ποστ “σε πολλά σημεία (και) της πόλης μας υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι που καλύπτονται κυρίως από αφίσες που αναγγέλλουν συναυλίες, δράσεις ή οτιδήποτε άλλο. Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει αυτοί οι μικροσκοπικοί χώροι επικοινωνίας και …απομόνωσης έχουν ξεπεραστεί και ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφτεί. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κάποιο τρόπο;

Ως διαμαρτυρία ενάντια στην υπερβολική διαφήμιση στους δρόμους της Νέας Υόρκης, το έργο Art in Ad Places ανάρτησε προσωρινά 55 έργα τέχνης σε θαλάμους τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ταυτόχρονα, αποδίδουν φόρο τιμής σε αυτά τα πρώην σύμβολα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών.

Στο Λονδίνο τα εικονικά κόκκινα τηλεφωνικά κέντρα αναγνωρίζονται ως εθνική κληρονομιά και μετατρέπονται όλα, από ένα περίπτερο σε έναν ιδιωτικό χώρο εργασίας. Στην Ολλανδία, μια ομάδα μαθητών πήρε ένα παράδειγμα στο Bücherboxen του Βερολίνου και γύρισε δέκα τηλεφωνικά κουτιά στις αποκαλούμενες Boekenboxen δηλ. μικροσκοπικές βιβλιοθήκες. Στην πόλη μας έχουμε ένα αξιόλογο δυναμικό πολιτών που με την εικαστική τους ματιά και πρόταση θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν και να τα επαναπροσδιορίσουν.

Και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις θετικές επιπτώσεις τόσο στην καθημερινότητα ,όσο και στους επισκέπτες της πόλης μας. Μικρές πράξεις που μπορεί να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα”.

Πράγματι, γιατί όχι;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νίκος Αλιάγας: Οι παιδικές αναμνήσεις του από το Αγρίνιο και η σχέση του με το χρόνο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ