ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜια καλή πρόταση που σκαλώνει στην ιδεολογική αντιπαράθεση

Μια καλή πρόταση που σκαλώνει στην ιδεολογική αντιπαράθεση

Μια καλή πρόταση που σκαλώνει στην ιδεολογική αντιπαράθεση

Αυτό που θα ήταν κάπως πιο ρεαλιστικό από το να φύγει η Αιτωλοακαρνανία ή η Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ήταν να δημιουργηθεί ένα δεύτερο κατά προτίμηση μη κρατικό Πανεπιστήμιο στη Δυτική Ελλάδα. Και λέμε μη κρατικό γιατί όταν η Πολιτεία το δημιούργησε την περίοδο 2009-2013 δεν το στήριξε και αναπόφευκτα στο τέλος αποφάσισε να το καταργήσει.

Η πρόταση που κάνει ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας είναι μια πρόταση που έχει γίνει και από άλλους στη Δυτική Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης. Όμως αυτή η πρόταση, παρόλο που υπάρχει η συνταγματική δυνατότητα να προχωρήσει, δεν υπάρχουν τα πολιτικά περιθώρια… Θυμόμαστε όλοι στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος τι συζήτηση είχε γίνει για το άρθρο 16.

Οι μεν με το φοβικό σύνδρομο απέναντι σε οτιδήποτε μη ελεγχόμενο από το στενό πυρήνα του Κράτους, οι δε με το φοβικό σύνδρομο να υπερασπιστούν απέναντι στον ιδεολογικό τους αντίπαλο και να εφαρμόσουν αυτό που θεωρητικά τουλάχιστον πιστεύουν.

Και κάπως έτσι είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι στον κόσμο, που δεν έχουμε ιδιωτικά και μη κρατικά πανεπιστήμια. Και στη Δυτική Ελλάδα βολοδέρνουν με τις εκάστοτε ορέξεις της Πρυτανείας και κυρίως το Υπουργείου να κλείνει και να ανοίγει Τμήματα με πολιτική απόφαση.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ακόμη και αποσχιστικές τάσεις επανέφερε το θέμα του Πανεπιστημίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr