ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας μας θυμίζει τη σημασία των αγώνων και των διεκδικήσεων

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας μας θυμίζει τη σημασία των αγώνων και των διεκδικήσεων

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας μας θυμίζει τη σημασία των αγώνων και των διεκδικήσεων

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Μια έκθεση με φωτογραφίες που τράβηξαν πολίτες από όλη την Ελλάδα και είχαν ως κεντρικό θέμα τους την ελληνική επανάσταση και τα μηνύματα που στέλνει ακόμα και σήμερα, κοσμεί κεντρικούς δρόμους και πλατείες στην πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας, την Τρίπολη.

Στο πλαίσιο εορτασμού της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της δράσης Τwo Side City Project πραγματοποίησε το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης, το οποίο υλοποιήθηκε μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.

Σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης γλύπτη και εικαστικό κ. Νίκο Φλώρο διοργάνωσε φωτογραφικό διαγωνισμό με τον ευρηματικό τίτλο Tripolitsa Iso200 και πλέον τα φωτογραφικά θέματα που το κοινό επέλεξε έχουν αναπτυχθεί στην πόλη σε μια εντυπωσιακή υπαίθρια έκθεση. Τα φωτογραφικά θέματα που αποτύπωσαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό φέρνουν όλη την Ελλάδα… στην Τρίπολη.

Στις πλατείες της πόλης και σε σημεία του πεζοδρομημένου κέντρου, έχουν τοποθετηθεί εσωτερικά φωτιζόμενες κατασκευές δύο όψεων οι οποίες φιλοξενούν τα φωτογραφικά θέματα, που έχουν τυπωθεί σε διάσταση 3Χ3 μ. Οι πλατείες Άρεως, Πετρινού και Αγίου Βασιλείου (οι κεντρικότερες της πόλης) έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους, με αποτέλεσμα η πεζοπορική βόλτα των κατοίκων και των επισκεπτών της Τρίπολης να γίενται μέσα σε μια πολύβουη, υπαίθρια γκαλερί.

Φωτογραφικά θέματα από την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Σπάρτη και την Κρήτη και φωτογράφοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας συνυπάρχουν για να δώσουν μια άλλη προσέγγιση στα 200χρονα της Παλιγγενεσίας.

Η πόλη της Τρίπολης, η οποία κατέχει την πλέον σημαίνουσα θέση στην πορεία των γεγονότων και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πρωτοπορεί για άλλη μια φορά με μια έκθεση που μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας, αλλά και τη σημασία του να μην τα παρατάμε ποτέ.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, είναι προσβάσιμη σε όλους, μέρα και νύχτα παρουσιάζοντας τις δυο όψεις της πόλης -την ηρωική και την εικαστική.

marieclaire.gr

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ