ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΜια «ανάσα» πριν το τέλος των Πανελληνίων – Πώς σχολιάζουν υποψήφιοι του Αγρινίου τα σημερινά θέματα

Μια «ανάσα» πριν το τέλος των Πανελληνίων – Πώς σχολιάζουν υποψήφιοι του Αγρινίου τα σημερινά θέματα

Μια «ανάσα» πριν το τέλος των Πανελληνίων – Πώς σχολιάζουν υποψήφιοι του Αγρινίου τα σημερινά θέματα

Μια ανάσα πριν το τέλος είναι οι μαθητές των Γενικών Λτκείων, καθώς σήμερα οι εξετάσεις τους συνεχίστηκαν με το μάθημα της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), και της Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), ενώ την Τρίτη θα κληθούν για τελευταία φορά να εξεταστούν στην Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία.

Αύριο Σάββατο οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΕΠΑΛ εξετάζονται στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, ενώ χθες Πέμπτη διαγωνίστηκαν στο μάθημα των μαθηματικών και συγκεκριμένα στην Άλγεβρα.

Ο Γιώργος Βαλτινός μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου είπε  στο sinidisi: «Τα θέματα της Πληροφορικής ήταν σχετικά εύκολα. Αν είχες διαβάσει μπορούσες να γράψεις την θεωρία εύκολα. Το θέμα Γ και Δ ήταν επίσης εύκολα, οπότε πιστεύω ότι πήγα καλά και όποιος είχε διαβάσει θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Στοχεύω σε σχολές όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, όπως επίσης και το Εμπορικό Ναυτικό».

Η Εφραιμία Κρανιά μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου τόνισε: «Τα θέματα της κοινωνιολογίας ήταν γενικά εύκολα, όποιος είχε προετοιμαστεί έγραψε και καλά. Την Τρίτη που τελειώνουν οι πανελλαδικές δίνω ιστορία. Στόχευσή μου είναι να περάσω παιδαγωγικό».

Η Θεοδώρα Λέφα από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε: «Τα θέματα ήταν εύκολα στην Κοινωνιολογία, θέλω να περάσω παιδαγωγικά και πιστεύω πως μέχρι τώρα έχω γράψει καλά και θα τα καταφέρω να πετύχω το στόχο μου».

Ο Λευτέρης Οικονομίδης από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου σχολίασε: «Εύκολα τα θέματα για όσους είχαν διαβάσει και είχαν προετοιμαστεί, δεν υπήρχε κάτι το απαιτητικό, αλλά και μια ερώτηση που ήταν απαιτητική ήθελε πολύ προσοχή, κατά τα άλλα ήταν όλα εύκολα. Θέλω να περάσω ψυχολογία και ελπίζω να το πετύχω».

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε μαθητές, είτε εκπαιδευτικοί, αλλά και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει νωρίτερα self test και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Ωστόσο, αρκετοί εκ των υποψηφίων δεν «ρίχνουν αυλαία» στις πανελλαδικές την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ακολουθεί η εξέτασή τους στα ειδικά μαθήματα των οποίων οι εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα των Αγγλικών στις 29/6 και θα ολοκληρωθούν στις 9/7. Συνολικά τα ειδικά μαθήματα είναι 9 στα οποία δεν εξετάζονται όλοι οι μαθητές που επέλεξαν να διαγωνιστούν και στα ειδικά μαθήματα, αλλά ο καθείς εξετάζεται σε αυτό που τον ενδιαφέρει που κατά κανόνα είναι μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά), αλλά και σχέδιο (γραμμικό και ελεύθερο), αρμονία και τέλος έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Φωτογραφία: cnn.gr

“Επιθυμία Ελευθερίας»: H Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» σε κτίρια 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ