ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜια αγαπημένη φυσιογνωμία του Μεσολογγίου «έφυγε» από τη ζωή

Μια αγαπημένη φυσιογνωμία του Μεσολογγίου «έφυγε» από τη ζωή

Μια αγαπημένη φυσιογνωμία του Μεσολογγίου «έφυγε» από τη ζωή

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή μια γνώριμη φιγούρα για το Μεσολόγγι. Πρόκειται για την τσιγγάνα Φρειδερίκη Κούτρα η οποία σύμφωνα με όσους την γνώριζαν υπήρξε μια πανέμορφη γυναίκα όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Νίκου Κορδόση που αναφέρει: «Μπορεί να της είχαν πέσει τα δόντια, όμως το χαμόγελο και ο καλλωπισμός με τα βραχιόλια, τα κολιέ και τα εντόνων χρωμάτων ρούχα δεν την άφησαν ούτε στα 84 χρόνια της.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι την αποχαιρετούμε. Πρόκειται για τη Φρειδερίκη Κούτρα, με το προσωνύμιο «Μούτα», όπως οι περισσότεροι την γνώρισαν. Μια πανέμορφη στα νιάτα της αθιγγανίδα, που δεν ενόχλησε κανέναν, και που παρά το πρόβλημα της αφωνίας της, με τις κινήσεις, τα χαμόγελα και τις κραυγές που μπορούσε να εκβάλλει, εκδήλωνε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσοι της συμπαραστέκονταν.

Νοιώθω εξαιρετικά ευτυχής που είμαι ο νονός ενός εκ των δισεγγόνων της, του Νίκου, που σήμερα είναι ένας καλός μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού και ο οποίος ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει το σχολείο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεπερνώντας έτσι τους γονείς τους που κατόρθωσαν να είναι από ετών απόφοιτοι Λυκείου».

aixmi-news.gr

Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα ανοίξουν οι ουρανοί

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr