ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΜηταράκης: 18.000 οι μετανάστες από 92.000 σε δομές, ο Ελαιώνας θα κλείσει

Μηταράκης: 18.000 οι μετανάστες από 92.000 σε δομές, ο Ελαιώνας θα κλείσει

Μηταράκης: 18.000 οι μετανάστες από 92.000 σε δομές, ο Ελαιώνας θα κλείσει

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα νέα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα, λόγω της απόφασης των Αρχών να κλείσουν τη δομή.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης οι μετανάστες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε – 10 ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία».

Φέτος, αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές πρόσθεσε επίσης ο κ. Μηταράκης. Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό φιλοξενίας του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της προειλημμένης απόφασης να κλείσει η δομή, ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μετάνστευσης και Ασύλου και η δημοτική αρχή δια του Κώστα Μπακογιάννη, επιμένουν στο κλείσιμο της δομής, για το θέμα ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης στο δήμο. Ο κ. Μηταράκης ακόμη τόνισε σήμερα ότι θα φτιαχτούν άλλα 80 χιλιόμετρα φράχτη στον Έβρο διότι αποτρέπουν… 1000 άτομα την ημέρα από το να μπουν στην χώρα!

 

 

 

 

Έβρος: Η επίμαχη νησίδα δεν υπάρχει στο Εθνικό Κτηματολόγιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ