ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτικα ΝεαΣήμερα στις 10 το πρωί ανακοινώνονται τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Σήμερα στις 10 το πρωί ανακοινώνονται τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Σήμερα στις 10 το πρωί ανακοινώνονται τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Σήμερα το πρωί στις 10:00π.μ θα παρουσιαστούν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης θα παραχωρήσουν στις 10.00 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι γεγονός ότι η άσκηση (για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο) έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, και δεν έχει προσδοκώμενα αποτελέσματα στα πρώτα στάδιά της. Θα υπάρξει ένταση των προσπαθειών, ώστε όλοι να συμβάλουν στο δημόσιο, για να μπορέσουμε πρώτα από όλα να οριοθετήσουμε και να ορίσουμε υπεύθυνους και μετά να κάνουμε εξοικονομήσεις. Αν από κάποιο στάδιο (και μετά) δεν υπάρχουν συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα μείωσης κατανάλωσης στο Δημόσιο, τότε υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, που ο αρμόδιος υπουργός (σ.σ. ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης) έχει μοιραστεί μαζί σας. Στα επόμενα στάδια θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε αυτά (τα αντικίνητρα)» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς αν θα εφαρμοστούν τα αντικίνητρα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για την εξοικονόμηση στο Δημόσιο.

Ο κ. Σταϊκούρας, προανήγγειλε επίσης χθες το βράδυ της Τρίτης από τη Θεσσαλονίκη, νέα μέτρα μόνιμου και περιστασιακού χαρακτήρα για τη στήριξη της κοινωνίας.

iefimerida.gr

Βελτιωμένος ο καιρός την Τετάρτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ