ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά στο “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο (εικόνες)

Πρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά στο “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο (εικόνες)

Πρωτοποριακή μέθοδος για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά στο “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο (εικόνες)

Η πρωτοποριακή μέθοδος SILAC (Sinus Laser Ablation of pilonidal Cyst), εφαρμόζεται σε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Πρόκειται για μία μέθοδο εφαρμογής LASER τελευταίας τεχνολογίας με μήκος κύματος 1940nm για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά. Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδος ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες στο «Καραμανδάνειο», αρχικά από τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη και αργότερα και από τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο, μετά από απαίτηση των γονέων των ασθενών.

Η μέθοδος η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παντελώς ανώδυνη, εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και μέθη και οι μικροί ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις δραστηριότητες τους την επόμενη μέρα από το χειρουργείο!

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι ενώ με την ανοιχτή μέθοδο υπό γενική αναισθησία χειρουργούνταν περίπου 30-40 παιδιά ανά έτος, με την νέα μέθοδο έχουν ήδη
χειρουργηθεί 20 παιδιά σε διάστημα 2 μηνών!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ: “Συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καινοτόμο μέθοδο”

«Στηρίζουμε αταλάντευτα το αξιόλογο έργο που παράγεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο», που στόχο έχει την αρτιότερη φροντίδα των μικρών μας φίλων», σημειώνει ο Διοικητής της  6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Και προσθέτει: Προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καινοτόμο μέθοδο που επιφέρει τη βέλτιστη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε νόσου».

Ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο» και ενημερώθηκε πλήρως για τη νέα μέθοδο, από τον Διευθυντή του Τμήματος Γεώργιο Γεωργίου, τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη, τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο. Η συζήτηση έγινε στο γραφείο της Διοικήτριας του νοσοκομείου Ασπασίας Ρηγοπούλου.

Ιωάννινα: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αγριογούρουνα σε εθνική οδό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ