ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜΕΘ Παίδων: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το 2 μηνών βρέφος από το Αγρίνιο

ΜΕΘ Παίδων: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το 2 μηνών βρέφος από το Αγρίνιο

ΜΕΘ Παίδων: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το 2 μηνών βρέφος από το Αγρίνιο

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ ο μικρότερος ασθενής με κορονοϊό της χώρας, το βρέφος 2 μηνών από το Αγρίνιο.

Όλη η ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων βρίσκεται στο πλευρό του βρέφους και δίνει μάχη για να το κρατήσει στη ζωή.

Yπενθυμίζεται ότι κρίθηκε προχθές, αναγκαία η διασωλήνωσή του μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.

«Δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί» μας επισήμανε ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο pelop.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Έχει δύσκολο αερισμό κάναμε αρκετές προσπάθειες να το σταθεροποιήσουμε. Ελπίζω και προσπαθούμε όλη με τη βοήθεια του Θεού ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή για την ιατρονοσηλευτική ομάδα της Μονάδας όταν μετά από παράκληση των γονιών του βρέφους έγινε προχθές αεροβάπτιση. Γιατροί και νοσηλευτές έγιναν οι νονοί του μικρού που πήρε το όνομα Νεκτάριος – Εφραίμ. Το αεροβάπτισμα έκανε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου.

«Ήταν επιθυμία των γονιών του οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν ούτε να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Για όλους εμάς ήταν μία συγκινητική στιγμή που μας έδωσε δύναμη» μας περιέγραψε ο κ. Ηλιάδης.

Ανάγκη ενίσχυσης
Τις ημέρες αυτές όλες οι κλίνες της Μονάδας είναι γεμάτες. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό που διαθέτει και ο αριθμός του οποίου είναι οριακός βρίσκεται νυχθημερόν επί ποδός για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Ωστόσο η κόπωση και εξάντληση είναι ήδη ορατές και απαιτείται άμεση ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Θέλουμε να μην εξαντληθεί το νοσηλευτικό μας προσωπικό διότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο χειμώνα. Υπό τις συνθήκες αυτές απευθύνουμε έκκληση για ενίσχυση. Ο κ. Καρβέλης γνωρίζει το πρόβλημα και έχει ενδιαφερθεί αλλά άμεσα πρέπει να δοθεί λύση» μας είπε ο κ. Ηλιάδης.

Η κατάσταση της εγκύου
Σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση νοσηλεύεται η έγκυος, εννέα μηνών, με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα αλλά η αντιμετώπιση που της επιφυλάχθηκε
Είχε αποτελέσματα κι έτσι η πορεία της εξελίσσεται ομαλά.

Πηγή: pelop.gr (Ρεπορτάζ: Μαρίνα Ριζογιάννη)

Nέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr