ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜΕΘ Αγρινίου: Ώρα επανεκκίνησης

ΜΕΘ Αγρινίου: Ώρα επανεκκίνησης

ΜΕΘ Αγρινίου: Ώρα επανεκκίνησης
  • Με διαφορετικό επιστημονικό υπεύθυνο επαναλειτουργεί στις 24 Σεπτεμβρίου η ΜΕΘ Αγρινίου
  • Όχι ως Μονάδα covid, αλλά για τη λοιπή νοσηρότητα

Ήγγικεν η ώρα! Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου επαναλειτουργεί μετά από διάστημα δυόμιση μηνών περίπου.

Όπως πληροφορείται η «Σ» οριστικοποιήθηκε από την 6ηΥΠΕ η ημερομηνία της επαναλειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Από την ερχόμενη Παρασκευή λοιπόν η ΜΕΘ θα επαναλειτουργήσει με επιστημονικό υπεύθυνο γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, που θα έρχεται τακτικά στο Αγρίνιο, καθώς ο διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Αυτονόητο είναι πως το προσωπικό της Μονάδας που μετακινήθηκε στην Πάτρα κατά το διάστημα της αναστολής της ΜΕΘ, επιστρέφει στο Αγρίνιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ Αγρινίου θα επαναλειτουργήσει όχι ως Μονάδα αποκλειστικά για ασθενείς με covid, αλλά ως Μονάδα που θα καλύπτει τη λοιπή νοσηρότητα.

Από τα τέλη του 2020 έως το περασμένο Ιούλιο η ΜΕΘ Αγρινίου είχε μετατραπεί αποκλειστικά σε ΜΕΘ covid, ωστόσο το απόλυτο ποσοστό θνητότητας, που παρουσίασε αυτούς του επτά μήνες περίπου, προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση και πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην αναστολή λειτουργίας της Μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε να μη συναινέσει στην επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως γνώση του πορίσματος του ΟΔΙΠΥ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία) και χωρίς να εφαρμοστούν – ίσως αυτό είναι το σπουδαιότερο- οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτείνονται στο πόρισμα.

Υπό αυτή την έννοια δεν αποκλείεται στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν από τους αρμοδίους να υπάρξει κάποιου είδους ενημέρωση για το περιεχόμενο του πορίσματος.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 39 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.040 σε όλη την χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr