Μετατόπιση προς το κέντρο ή διαχείριση ήττας;

Μετατόπιση προς το κέντρο ή διαχείριση ήττας; Εντός εκτός και επί τα αυτά.... Η υπόθεση Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει. Απομακρύνεται από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές αν θα διαγραφεί από το κόμμα ή όχι.

Μετατόπιση προς το κέντρο ή διαχείριση ήττας;

Μετατόπιση προς το κέντρο ή διαχείριση ήττας;

Εντός εκτός και επί τα αυτά.... Η υπόθεση Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει. Απομακρύνεται από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές αν θα διαγραφεί από το κόμμα ή όχι.

Το μείζον από την υπόθεση αυτή είναι να εκτιμήσει κανείς τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Προσπαθεί να περιορίσει τις ακραίες φωνές στο κόμμα του και να κάνει μια μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο προς το κέντρο ή μήπως προσπαθεί να κάνει ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, προκειμένου να βρίσκεται ο ίδιος σε ισχυρότερη θέση την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές (κάτι πιθανό τουλάχιστον με βάση τις δημοσκοπήσεις);

Αν ο Τσίπρας ήθελε να μετατοπίσει το κόμμα προς το κέντρο, λογικά, αυτό δεν θα το έκανε παραμονές των εκλογών. Κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο κυρίως για να «χωνευτεί» από τον κόσμο. Εξάλλου, ο Πολάκης μπορεί να είναι αυτός που το παράκανε με τις προγραφές δικαστών και δημοσιογράφων, αλλά δεν είναι η μόνη ακραία φωνή στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο» του Σπίρτζη δεν είναι λιγότερο ακραία συμπεριφορά. Αν λοιπόν ο Τσίπρας ήθελε μετατόπιση του κόμματος προς το κέντρο, θα έπρεπε να κάνει γενικευμένες «εκκαθαρίσεις», εκτός κι αν περιμένει «παίρνοντας το κεφάλι» του Πολάκη να «υποκύψουν» και οι υπόλοιποι…

Μήπως λοιπόν ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας; Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις στην κάλπη, σίγουρα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσοι με στυλ Πολάκη, θα αναρωτηθούν πως χάσαμε τις εκλογές με τόσα που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Παλιά η αρρώστια στα ελληνικά τρένα