ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜετάθεση ευθυνών για τα χρέη βλέπει η αντιπολίτευση

Μετάθεση ευθυνών για τα χρέη βλέπει η αντιπολίτευση

Μετάθεση ευθυνών για τα χρέη βλέπει η αντιπολίτευση

Μετάθεση ευθυνών για τα χρέη βλέπει η αντιπολίτευση

Ήταν βέβαιο ότι η έκκληση του Δημάρχου Μεσολογγίου προς την κυβέρνηση για βοήθεια σε σχέση με τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, που βυθίζονται στα χρέη «από την προηγούμενη στη σημερινή δημοτική αρχή», θα έφερνε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσολογγίου.

Έτσι και έγινε. Ο επικεφαλής της Μ. Μπιλάλης με ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος επικρίνει τον Κ. Λύρο για τους χειρισμούς του στα οικονομικά θέματα των νομικών προσώπων του Δήμου και παράλληλα κάνει λόγο για διαστρέβλωση και μετάθεση ευθυνών από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Μεταξύ άλλων αναφέρει απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Μεσολογγίου: «Όμως ξεπερνάτε κάθε όριο πολιτικού αμοραλισμού όταν αναφερόμενος στο χρέος της κοινωφελούς επιχείρησης, δηλώνετε ότι κληρονομήσατε χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ από οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής στον ΕΦΚΑ.

Ενώ η αλήθεια είναι ότι την 30-9-19 με βάση τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τον ΕΦΚΑ το παραληφθέν χρέος ανήρχετο στο ποσό των 576.151,55 ευρώ, ενώ την 22-3-21 ανέρχεται στο ποσό των 1.038.304,25 ευρώ.

Όσο για το σημερινό χρέος αναμένουμε την απάντηση σας για το ύψος αυτού ελπίζοντας ότι δεν θα δικαιώσετε την βεβαιότητα μας για την μια ακόμη φορά εκ μέρους σας σκόπιμη εισφορά ψευδών στοιχείων.

Ξεχάσατε να πείτε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέλαβε στην Κοινωφελή Επιχείρηση από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και συγχωνευμένες επιχειρήσεις χρέη προς το ΕΦΚΑ και εφορία που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ!!!»

Και προσθέτει: «Και όλα αυτά μάλιστα παρόλα που είχατε όλο τον απαιτούμενο σχετικό χρόνο προκειμένου να προβείτε σε ρύθμιση αυτών, εσείς όχι μόνο δεν πράξατε το επιβαλλόμενο, αλλά αντιθέτως προσλάβατε μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων 55-67, υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού σας καθώς και συγγενικά σας πρόσωπα προς εξαργύρωση των προεκλογικών σας γραμματίων.

Εξαιτίας του ολέθριου αυτού χειρισμού σας η κοινωφελής δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα, γεγονός που επιφέρει ως αποτέλεσμα το μισθολογικό-ασφαλιστικό κόστος των προσλήψεων στις οποίες προβήκατε να μην είναι δυνατόν να ενταχθεί στο ανωτέρω πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου όλο το πιο πάνω κόστος να επιβαρύνει τους δημότες».

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα της ΔΕΥΑΜ, ο Μ. Μπιλάλης προκαλεί τον Κ. Λύρο να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν την εισπραξιμότητα της επιχείρησης επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρωτοποριακή δημοσκόπηση από το Φαρμάκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr