ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΜετανάστες με φυματίωση στο Δήμο Μεσολογγίου

Μετανάστες με φυματίωση στο Δήμο Μεσολογγίου

Μετανάστες με φυματίωση στο Δήμο Μεσολογγίου

Πριν λίγο καιρό η περιοχή των Οινιαδών βρέθηκε στο προσκήνιο απασχολώντας την δημοσιότητα με το θέμα της διαβίωσης των εργατών γης, που απασχολούνται για όλες τις αγροτικές εργασίες στον κάμπο των Οινιαδών.

Όλοι οι αλλοδαποί εργάτες που διέμεναν στην αποθήκη μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας καθώς τους έλλειπαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στην περιοχή.

Μέσα σε αυτούς τους μετανάστες βρίσκονταν και πέντε ανήλικοι οι οποίοι έπρεπε να μεταφερθούν σε Δομή και όχι πίσω στις αποθήκες που διέμεναν.

Καθόλη την διάρκεια των απαραίτητων διεργασιών που έγιναν για την μεταφορά τους στην Δομή, οι ανήλικοι κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σε εξετάσεις που τους έγιναν, βρέθηκαν, οι τρείς εκ των πέντε, φορείς της φυματίωσης.

Φέρνοντας ξανά στην δημοσιότητα τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί εργάτες και επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν όλοι, τονίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει όσοι αναμιγνύονται επι του θέματος να εκτελούν το έργο που έχουν κληθεί να διατελέσουν και οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς τους να γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

eleftherifoni.gr

foto eleftherifoni.gr

Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας οι Αντιδήμαρχοι Ντ.Τσουκαλάς και Γ.Παπαϊωαννίδης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr