Μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη: Εξιτήριο για την 23χρονη που έλαβε το μόσχευμα

Για τη νέα της ζωή στα 23 της μετά τη μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον πατέρα της, μίλησε η Ελένη Αϊλαμάκη, έχοντας στο πλάι της…

deltio-18_2024-01-12_17.57.34_frame_94492

Για τη νέα της ζωή στα 23 της μετά τη μεταμόσχευση ήπατος με δότη τον πατέρα της, μίλησε η Ελένη Αϊλαμάκη, έχοντας στο πλάι της τους γονείς της αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που την χειρούργησε. Η μεταμόσχευση έγινε πριν 10 ημέρες στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και είναι η πρώτη στη χώρα μας από ζώντα δότη. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανη που το ΕΣΥ μπορεί να διενεργεί τόσο δύσκολες μεταμοσχεύσεις», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Η Ελένη Αϊλαμάκη, λέει στην ΕΡΤ: «Είμαι ευγνώμων που ο μπαμπάς μου μπόρεσε να κάνει μια τέτοια πράξη. Τα λόγια είναι περιττά» και πρόσθεσε πως «είχα σιγουριά μέσα μου ότι όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον γιατρό μου και την ομάδα του».

Ο Σπύρος Αϊλαμάκης, δότης και πατέρας της Ελένης είπε πως «αντικρίζοντας το παιδί μου ένιωσα σιγουριά και χαρά που μπορούσα να είμαι εγώ ο δότης για να σώσω το παιδί μου».

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, δίνοντας ελπίδα σε πάρα πολλούς ασθενείς που αναμένουν μόσχευμα.

Η παρθενική μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Γεώργιο Σωτηρόπουλο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Να ευχαριστήσω την Ελένη που με εμπιστεύτηκε. Να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό team. Η επέμβαση έγινε σε μέρα αργίας που όλοι έκοψαν τις άδειες τους για να συμμετέχουν. Ευχαριστούμε τον διοικητή του νοσοκομείου. Καλέσαμε και γιατρό από το εξωτερικό γιατί χρειάζεται ομάδα έμπειρη για να την υποστηρίξει. Αυτή η επέμβαση είναι πολύ εξειδικευμένη», δήλωσε ο ίδιος.

Η Ελένη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου που καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν και την οικογένειά της.

Πηγή: ertnews.gr