Μετακατασκηνωτική Εκδρομή Στελεχών Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας (εικόνες)
Μετακατασκηνωτική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 τα στελέχη που διακόνησαν τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το φετινό καλοκαίρι.
Μετακατασκηνωτική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 τα στελέχη που διακόνησαν τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το φετινό καλοκαίρι.
Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού οι αρχηγοί, οι ομαδάρχες, οι ομαδάρχισσες και υπόλοιπα στελέχη, τα οποία εθελοντικά για περισσότερο από ένα μήνα διακόνησαν τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους που λειτούργησαν φέτος βρέθηκαν και πάλι, όλοι μαζί, για μια τελευταία κατασκηνωτική ανάσα, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Οι εκδρομείς, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο και τους ιερείς, π. Αναστάσιο Καντάνη, π. Ζαχαρία Σπυρόπουλο και π. Δαυίδ Μπαζούλα επισκέφθηκαν αρχικά το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Παύλου Βρέλλη (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων). Είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα, στις αίθουσες του οποίου αναπαριστώνται περίπου 36 ιστορικά θέματα από 150 κέρινα ομοιώματα, εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Σπήλαιο του Περάματος. Ένα τριώροφο «παλάτι», με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 έως 10, το πολύ είδη.
Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφικό Νησάκι που βρίσκεται στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Είναι το μοναδικό κατοικημένο Νησί που δεν διαθέτει όνομα. Χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, τόσο του οικισμού, όσο και των επτά Ιερών Μονών που βρίσκονται εκεί, με κορυφαία την Μονή των Φιλανθρωπηνών, με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες του Φράγκου Κατελάνου, ο οποίος αγιογράφησε και το Καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου και στις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών, Αγίου Νικολάου Ντίλιου και Αγίου Παντελεήμονος και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για στιγμές συμπνευματισμού και ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων από την κατασκηνωτική τους εμπειρία. Η εκδρομή αυτή, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και αποτελούσε προσωπική επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, έδωσε επίσης την δυνατότητα στα στελέχη να συσφίξουν τους πνευματικούς τους δεσμούς και να ανανεώσουν την συνάντησή τους για την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου που θα επιστρέψουν από τις φοιτητικές τους σπουδές.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ
Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας