ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΗ μεταγραφική κίνηση

Η μεταγραφική κίνηση

Ο Ιανουάριος δίνει τη δυνατότητα και στις ομάδες των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων να ενισχυθούν, κάτι που αρκετές από αυτές επιχειρούν να αξιοποιήσουν. Έχουν γίνει ήδη συμφωνίες, οι οποίες ωστόσο για να θεωρηθούν δεδομένες μεταγραφές θα πρέπει να «επικυρωθούν» με την κατάθεση των Δελτίων των ποδοσφαιριστών, ενέργεια που μπορεί να γίνει από τις 5 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου. Υπό αυτές τις παραμέτρους υπάρχουν προφορικές συμφωνίες, ή πληροφορίες για τον τρόπο που σκοπεύουν να κινηθούν ομάδες της Α΄Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας.

 

«Κλειστά» χαρτιά

Α.Ε.Μεσολογγίου και Ναυπακτιακός  Αστέρας είναι δεδομένο πως θα ενισχυθούν, χωρίς ωστόσο πολλά νέα πρόσωπα. Ο Σταύρος Σταύρου μας έχει δηλώσει από καιρό ότι θα επιδιωχθεί η απόκτηση παικτών με σκοπό την «ανακούφιση» των υπαρχόντων και το φρεσκάρισμα της ομάδας. Δεν διαρρέουν ονόματα, όπως και στην  Α.Ε.Μεσολογγίου, στην οποία επίσης γίνονται ενέργειες για μεταγραφές. Οι «κανονιέρηδες» με τον έμπειρο Βασίλη Ξανθόπουλο στην τεχνική ηγεσία δεν θέλουν να κάνουν περιττές κινήσεις και «μιλούν» για απόκτηση δύο ή τριών παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, που πιθανότατα αφορούν τον αμυντικό τομέα.

 

Ένας και… βλέπουμε

Από καιρό ο Βασίλης Μεταξούλης λογίζεται ως παίκτης του Ομήρου. Ο νεαρός πρώην επιθετικός του Παναιτωλικού και της Α.Ε.Μεσολογγίου προπονείται από καιρό στο Νεοχώρι και παρότι ανήκει τυπικά στην ομάδα του Μεσολογγίου, προφανώς θα μείνει ελεύθερος ώστε να ευοδωθεί η επιλογή του. Κατά τα άλλα οι περσινοί πρωταθλητές δεν «καίγονται» να κάνουν μεταγραφές και εμπιστεύονται το υπάρχον ρόστερ. Παράλληλα ως ομάδα πρωταθλητισμού με βλέψεις για ανώτερα επίπεδα και με ανθρώπους που μαζί με τον Δημήτρη Θεοδοσίου «χτενίζουν» το τοπικό ποδόσφαιρο, πολύ πιθανό να επωφεληθούν σε… ευκαιρίες που τυχόν παρουσιαστούν.

 

Τρεις στη Φλόγα

Ο Νίκος Κοντοπάνος , ο Χρήστος Χονδρογιάννης και ο Νίκος  Γιαννακάς έχουν συμφωνήσει με την Φλόγα Παλαιομάνινας και μάλιστα οι δύο πρώτοι αγωνίστηκαν με τη φανέλα της στο φιλικό του Σαββάτου κόντρα στον Αμφίλοχο. Ο πρώτος αναμένεται να αποχωρήσει από το Παναιτώλιο και να ενισχύσει επιθετικά τους φιλόδοξους νεοφώτιστους και ο δεύτερος θα παραχωρηθεί από τον Άρη Αιτωλικού, για να ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα σύμφωνα με την βούληση του Νίκου Μιμηγιάννη. Οι  τρεις αυτοί παίκτες – εφόσον αποκτηθούν και τυπικά- αποτελούν σημαντικές προσθήκες, αλλά οι άνθρωποι της Παλαιομάνινας βρίσκονται πάντα στις… επάλξεις για το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ».

 

Στην επίθεση

 Δύσκολη η θέση του Αετού Σταμνάς στην ουρά της βαθμολογίας και όλη η προσπάθεια έγκειται να «ξεκολλήσει» άμεσα από εκεί για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Επήλθε συμφωνία με δύο παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται στην επίθεση. Ο 24χρονος Κώστας Βλαχογιάννης είναι ο ένας, επιθετικός που ξεκίνησε από τον  Γ.Ο. Μεσολογγίου, πέρασε και από την Α.Ε. Μεσολογγίου, ενώ μέχρι τώρα ανήκε στην  Ένωση Ευηνοχωρίου.  Η άλλη  μεταγραφή είναι ο  18χρονος  επιθετικός  Ηλίας  Κωστόπουλος, που κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Πάντως οι άνθρωποι του Αετού έχουν ανοιχτές τις… κεραίες για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση.

 

Υπάρχει… κίνηση

Παρά τις εξαιρετικές δυνατότητες που παρουσιάζει ο Απόλλωνας Δοκιμίου, η μεταγραφική ενίσχυση δεν αφήνει αδιάφορους τους ανθρώπους της ομάδας και τον Παναγιώτη Τούρκα. Υπάρχει συμφωνία με τον νεαρό αμυντικό Παναγιώτη Γιαννοκώστα καθώς και με τον (επίσης νεαρό)  μεσοεπιθετικό Παντελή Παναγιωτόπουλο. Ο πρώτος θα αποκτηθεί  έως το τέλος αυτής της σαιζόν και ο δεύτερος μέχρι τώρα αγωνίζεται στην ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου. Στο Δοκίμι ψάχνουν και έναν ακόμα τερματοφύλακα, αφού παρά την  φετινή ραγδαία βελτίωση του Σίμου θέλουν να αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά κάτω απ’ τα δοκάρια. Με μια τέτοια προσθήκη η μεταγραφική δραστηριότητα του Απόλλωνα, μάλλον ολοκληρώνεται.

 

Με… μυστικότητα  

Η απόκτηση αμυντικού μέσου και επιθετικού (ή επιθετικών) βρίσκεται στις προτεραιότητες για τον Αχελώο Αγγελοκάστρου και ο Χρήστος Βασιλείου έχει ήδη κάνει διερευνητικές συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν. Άλλωστε ο ίδιος διατηρεί καλές σχέσεις με πολλούς παίκτες της περιοχής του Αγρινίου και αποτελεί την «εγγύηση» γι’ αυτούς. Ο Αχελώος από την έναρξη της σαιζόν είχε ελλιπές ρόστερ ως προς την επιθετική γραμμή κι αν γίνει ουσιαστική ενίσχυση η παραμονή θα φαντάζει πιο εύκολη.  Οι άνθρωποι της ομάδας, από την πλευρά τους,  θέλουν να κινηθούν με μυστικότητα και… αθόρυβα.

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr