ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜετά τις εκλογές θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο

Μετά τις εκλογές θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο

Μετά τις εκλογές θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο

Υπερψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Μετά τις εκλογές
θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο

Πέρασαν και τα εκτός ημερησίας διατάξεως

 

Με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ξεκίνησε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την πρόσληψη δύο υπαλλήλων για το e-bank του δήμου και το δεύτερο την προμήθεια υγρών καυσίμων για τα ΚΟΙΠΑ. Και τα δύο θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ερώτηση του κ. Μερμίγκη αναφορικά με την κατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου το οποίο παραμένει κλειστό, αλλά και για τις κάμερες που όπως είχε γράψει σε προηγούμενο φύλλο της η εφημερίδα «Σ» είχαν τοποθετηθεί στις αποθήκες Παπαστράτου και την πλατεία Δημάδη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ρόκκος, το θέμα των καμερών θα συζητηθεί σε άλλο δημοτικό συμβούλιο αφού δεν κρίνεται κατεπείγον, ενώ για την κατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου τοποθετήθηκαν τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης, όπως και ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Γκρίζης, ο οποίος ανέφερε: «Το κολυμβητήριο όταν παραδόθηκε σε εμάς ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Έγιναν κάποιες εργασίες από εμάς, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν προγραμματισμένοι αγώνες, στη συνέχεια όμως το κολυμβητήριο έκλεισε.

Αμέσως μετά τις εκλογές, περίπου μία εβδομάδα αργότερα, θα ξεκινήσει την κανονική του λειτουργία».

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου τοποθετήθηκε για το θέμα: «Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία εντολή να αδειοδοτηθούν όλες οι εγκαταστάσεις του δήμου. Όταν αναλαμβάνεις γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει αδειοδότηση, τότε τα κλείνεις. Αυτό ακριβώς έκανα…

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με το κολυμβητήριο και μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα γι’ αυτά. Τώρα έγιναν κάποια πράγματα, αλλά αυτά δεν πραγματοποιούνται από τη μία μέρα στην άλλη. Και που θα ανοίξει το κολυμβητήριο πάλι δεν θα υπάρχει άδεια, αλλά θα υπάρχει πυρασφάλεια και σωστή χλωρίωση».

Έπειτα από τις τοποθετήσεις τον κυρίων Γκρίζη και Παπαναστασίου το δημοτικό συμβούλιο με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των οικονομικών κ. Γκούντα προχώρησε στη συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων και συγκεκριμένα στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών στις επερχόμενες εκλογές, όπως και για τη φύλαξη του ΔΑΚ Αγρινίου.

Με αφορμή το δεύτερο, ερώτηση κατέθεσε ο κ. Παπανικολάου αναφορικά με το αν το κονδύλι αυτό για τη φύλαξη του ΔΑΚ θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρία, με την απάντηση να έρχεται από τον δήμαρχο.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε, «πρέπει να μπει νυχτερινή φύλαξη στο ΔΑΚ. Προχθές ρομά αφαίρεσαν τέσσερις τόνους πετρέλαιο από τους καυστήρες. Θα πρέπει να πάρουμε και θα βάλω και κάμερες!» τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου με αφορμή την προηγούμενη ερώτηση του κ. Μερμίγκη για τις κάμερες.

Στη συνέχεια ερώτηση κατέθεσε ο κ. Σφυρής για το αν δύο φύλακες θα είναι αρκετοί για τη φύλαξη ενός τόσο μεγάλου χώρου όπως το ΔΑΚ Αγρινίου, με τον κ. Παπαναστασίου να απαντά πως ακόμη και ένας είναι αρκετός για να καλέσει την αστυνομία όταν αντιληφθεί κάτι, αρκεί να υπάρχουν και κάμερες για να το καταγράψουν. Άλλωστε όπως τόνισε, αυτοί που έκλεψαν τους τέσσερις τόνους μπήκαν με αυτοκίνητο και δεν έκλεψαν το πετρέλαιο με τα πόδια.

Τέλος, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ η αναμόρφωση για τη φύλαξη του ΔΑΚ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με εξαίρεση τους κυρίους Παπανικολάου, Δήμα και Μερμίγκη, με την αιτιολόγηση πως δεν ψηφίζουν το κονδύλι για ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ