ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΑν «ξεκλειδώνει» η Μεσοχώρα, τα Σχέδια Διαχείρισης παραμένουν «κλειδωμένα»

Αν «ξεκλειδώνει» η Μεσοχώρα, τα Σχέδια Διαχείρισης παραμένουν «κλειδωμένα»

Αν «ξεκλειδώνει» η Μεσοχώρα, τα Σχέδια Διαχείρισης παραμένουν «κλειδωμένα»

Το 2025 αναμένεται σύμφωνα με τη ΔΕΗ η πλήρωση του ταμιευτήρα στο φράγμα της Μεσοχώρας και στις αρχές του 2026 αναμένεται ο υδροηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ να αρχίσει να παράγει «πράσινο» ρεύμα. Αυτά  αναφέρονται στην τελευταία έκθεση της ΔΕΗ για τα εξαμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα.

Μέχρι τότε βέβαια ας ελπίσουμε να μην ζούμε σε καθεστώς ενεργειακής κρίσης… Γιατί, η Μεσοχώρα προβάλλεται από την Κυβέρνηση, αλλά και τη ΔΕΗ, ως αναγκαίο και απαραίτητο υδροηλεκτρικό έργο που «σκουριάζει» τα τελευταία χρόνια, ενώ το έχουμε ανάγκη και λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της κατεύθυνσης που ούτως ή άλλως υπάρχει για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Και φυσικά προβάλλεται ως έργο πλήρως απεξαρτημένο από το project της εκτροπής του Αχελώου.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θα δούμε πιθανότατα αντιδράσεις από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και από τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας που αντιδρούν στην εκτροπή. Ωστόσο μια άλλη και κρίσιμη παράμετρος Σχεδία Διαχείρισης Λεκανών Απορροής (ΣΔΛΑΠ), τα οποία και θα πρέπει να αναθεωρηθούν, καθώς το υφιστάμενο που εγκρίθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2017 προβλέπει μηδενική μεταφορά υδάτων από τον Αχελώο στη Θεσσαλία. Όμως η αναθεώρηση αυτών των σχεδίων δεν έχει προχωρήσει ακόμη… Πέρα λοιπόν από όλα τα άλλα (έγκριση ΣτΕ κτλ) χρειάζεται και αυτό.

Εφημερίδα Συνείδηση

Παναιτώλιο: Τιμάται η μνήμη Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ