Μεσολογγίτικος λαδομπακλαβάς: Ενα υπέροχο γευστικό γλυκό
Ένα υπέροχο γευστικό γλυκό με όλα τα αρώματα των ξηρών καρπών του μελιού και των μπαχαρικων,o μεσολογγίτικος λαδομπακλαβάς!
Για ένα ταψί 36 νο θα χρειαστούμε:
1μιση κιλο (3 πακετα) φύλλο Βηρυτού
300 γρ. λάδι και για τη γέμιση:
700 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα καρύδια φουντούκια)
200 γρ. Σουσάμι καβουρδισμένο
4-5 φρυγανιές τριμμένες
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμ.
Λιγο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ζάχαρη..
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα…. απλώνουμε λιγη απο τη γέμιση. Τοποθετούμε παλι 2 φυλλα(λαδώνοντας ενδιάμεσα) και παλι γέμιση. Αυτό συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν…. Κρατάμε 6 φυλλα για πάνω. Κόβουμε καρφώνουμε απο 1 γαρίφαλο ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε 160β περίπου 1μιση ώρα να ροδίσει καλά.
Για το σιρόπι
3ποτηρια ζάχαρη
2ποτηρια νερο
Λίγο λεμονι
Ενα ξύλο κανέλα.
Βραζουμε 5-6 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 2 κουπες μέλι…
Χλιαρο το σιρόπι καυτό το γλυκό μας…
Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ