ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Τρεις επιφανείς προσωπικότητες θα βραβευθούν την Κυριακή

Μεσολόγγι: Τρεις επιφανείς προσωπικότητες θα βραβευθούν την Κυριακή

Μεσολόγγι: Τρεις επιφανείς προσωπικότητες θα βραβευθούν την Κυριακή

Τρεις επιφανείς Μεσολογγίτες θα βραβευθούν την Κυριακή 19 Ιουνίου από το Δήμο έπειτα από πρόταση της Αρχαιολογικής και Ιστορικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, της Διεθνούς Αδελφότητας των Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων και της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας.

Τι ανακοίνωσαν για την εκδήλωση οι σύλλογοι

Μετά από πρόταση των συλλόγων μας ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα βραβεύσει τους Σπύρο Σακαλή, Νίκο Κολόμβα και Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου γιατί επί πολλές δεκαετίες με έρευνές τους, βιβλία τους, άρθρα τους και συλλογικές δραστηριότητές τους συνέβαλαν στην διατήρηση και εμπλουτισμό της ιστορικής μνήμης για το Μεσολόγγι.

Η τελετή θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Τρικουπείου Πολιτιστικού Κέντρου στις 20:00 την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Η πρόταση είχε γίνει από το 2020 και είχε εγκριθεί αλλά λόγω της επιδημίας δεν είχε καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί η βράβευση. Έτσι δυστυχώς δεν προλάβαμε τον φίλο Σπύρο Σακαλή, ο οποίος πέθανε πριν από 40 ακριβώς ημέρες με το μολύβι στο χέρι.

Τις εισηγήσεις για τους βραβευομένους θα κάνουν οι Κωνστ. Καρκανιάς, Ιωάννης Μακρής και Αθαν. Σπυρόπουλος.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00 σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου,  ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου τιμά τρεις  επιφανείς Μεσολογγίτες.

Πρόκειται για τους Σπύρο Σακαλή, την Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου, και τον Νικόλαο Κολόμβα που διακρίθηκαν για τις μακροχρόνιες ερευνητικές τους αναζητήσεις και το συγγραφικό τους έργο και οι οποίοι συνέβαλλαν στη διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της Ιεράς Πόλεως.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα ομιλίες σχετικά με το έργο και τις προσωπικότητες των βραβευθέντων τις οποίες προλογίζουν αξιόλογοι ενασχολούμενοι με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Με νυχτερινό ιστορικό περίπατο ξεκινάει το 3ήμερο δράσεων με τους ντόπιους στο Μεσολόγγι

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ