ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣτο Μεσολόγγι το ένα από τα τρία drones που παρέδωσε ο Φωκίων Ζαΐμης στα στελέχη του Λιμενικού

Στο Μεσολόγγι το ένα από τα τρία drones που παρέδωσε ο Φωκίων Ζαΐμης στα στελέχη του Λιμενικού

Στο Μεσολόγγι το ένα από τα τρία drones που παρέδωσε ο Φωκίων Ζαΐμης στα στελέχη του Λιμενικού

Με την παράδοση τριών ακόμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) στο  Λιμενικό Σώμα ολοκληρώθηκε το έργο που είχε αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

Η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Κατάκολου και Μεσολογγίου, στα πεδία έρευνας, διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

Κατά την παράδοση – παραλαβή παρόντες ήταν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Πλοίαρχος Λάζαρος Χανουμίδης, ο Ανθυποπλοίαρχος Ιωάννης Φρούντας και οι Σημαιοφόροι Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου και Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για όλους» δήλωσε:

«Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ακόμα και μια διάσωση αγνοουμένου να γίνει θα είμαστε ικανοποιημένοι για την χρησιμότητά τους. Τα Drones αποτελούν ορόσημο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όπου τα θέματα πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος και δημόσιας ασφάλειας χρήζουν γρήγορης και σωστής αντιμετώπισης. Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και ενισχύουμε την ασφάλεια και την προστασία του τόπου μας» Αυτό επιτεύχθηκε από το Ευρωπαϊκό έργο AETHER, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Ιταλία».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ