ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Το 2021 θα εγκαινιαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο υποσχέθηκε η υπ. Πολιτισμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Το 2021 θα εγκαινιαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο υποσχέθηκε η υπ. Πολιτισμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Το 2021 θα εγκαινιαστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο υποσχέθηκε η υπ. Πολιτισμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Έτοιμο θα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο στο «Ξενοκράτειο», το 2021, που θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπως υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που επισκέφθηκε το Μεσολόγγι.

Η υπουργός ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο και ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, Γιώργο Παπανδρέου, για την εξέλιξη των κτιριακών εργασιών, ενώ από την προϊστάμενη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ολυμπία Βικάτου, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μουσειολογικής μελέτης και τον τρόπο που θα εκτίθενται τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η ίδια εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, καθώς ως Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, είχε στηρίξει την προσπάθεια του δήμου για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου. Είπε μάλιστα ότι τα εγκαίνια θα γίνουν το 2021 και το Μουσείο, θα σηματοδοτήσει τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε με τα πόδια προς την Πινακοθήκη συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της και τον δήμαρχο, όπου ο κ. Λύρος έθεσε μια σειρά αιτημάτων που αφορούν στο Μεσολόγγι.

Νωρίτερα όμως ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη τονίζοντας ότι απαιτείται μια συντήρηση στο κτίριο και σε κάποια από τα εκθέματα, πράγμα που δημιουργεί την ελπίδα ότι το υπουργείο θα φροντίσει για χρηματοδότηση.

aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα

Αγρίνιο: Μήνυμα κατά της φτώχειας! (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr