Μεσολόγγι: Θεματικό πάρκο «Κόκκινο στα ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου λειτούργησε σήμερα το πρωί το Θεματικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κόκκινο στα ατυχήματα – Πράσινο στη Ζωή» που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Θεματικό Πάρκο θα λειτουργήσει σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πύργο, Αμαλιάδα, Πάτρα, Αίγιο, Δυτική Αχαΐα και Κλειτορία. Το θεματικό πάρκο θα λειτουργεί από 9 Δεκεμβρίου 2019 έως και 7 Απριλίου 2020 με ώρες λειτουργίας 09:00-14:00 καθημερινά.

Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, τάξεων Α’ έως και Δ’ και περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές διαδραστικές δραστηριότητες, που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης.

Οι δραστηριότητες είναι:

Τηλεπαιχνίδι buzzer με θέμα: «Κυκλοφορώ Σωστά;».
Παιχνίδι τύπου επιτραπέζιο με τάπητα διαστάσεων (20) τ.μ. και θέμα: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ».
Παιχνίδι – τάπητας διάδρομος και πίνακας με θέμα: «Βρες το σήμα»,
Εργαστήριο Ζωγραφικής.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της οδικής ασφάλειας, η κυκλοφοριακή αγωγή, η μελέτη, η έρευνα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών, με τελικό αποτέλεσμα την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μας είπαν οι Αστυνόμος Β’ κ. Ιγνάτιος Τριανταφύλλου , ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστος Κολοβός και ο Ταξίαρχος  , διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας, κ. Γιάννης Νταλαχάνης.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ