ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Τεράστια οικονομική ζημιά για επιχειρηματία – 750.000 ευρώ η λεία απατεώνων του διαδικτύου

Μεσολόγγι: Τεράστια οικονομική ζημιά για επιχειρηματία – 750.000 ευρώ η λεία απατεώνων του διαδικτύου

Μεσολόγγι: Τεράστια οικονομική ζημιά για επιχειρηματία – 750.000 ευρώ η λεία απατεώνων του διαδικτύου

Σε περίπου 750.000 ευρώ ανέρχεται η τεράστια οικονομική ζημιά την οποία φέρεται να υπέστη γνωστή επιχειρηματίας του Μεσολογγίου εξαιτίας ηλεκτρονικής απάτης, όπως κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές.

Δύο εντολές μεταφοράς χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό τις οποίες η ίδια δεν έδωσε ποτέ,  είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να …κάνουν “φτερά” .

Μόνο όταν επιχειρήθηκε για τρίτη φορά η μεταφορά ενός ακόμα μεγάλου ποσού, η τράπεζα του εξωτερικού  θορυβήθηκε και ενημέρωσε την πελάτισσά της  για τις “περίεργες” κινήσεις στο λογαριασμό της.

Το αρχικό σοκ και την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής απάτης, μέσω της  δημιουργίας αντιγράφου του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, διαδέχθηκε η καταγγελία του γεγονότος και ο σχηματισμός δικογραφίας για την υπόθεση.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η χαρακτηριστική άνεση με την οποία έδρασαν οι απατεώνες και η παράκαμψη όλων των δικλίδων ασφαλείας τόσο στην περίπτωση της τράπεζας όσο και της συναλλασσόμενης με αυτήν.

Η επιχειρηματίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι σύζυγος πολύ γνωστού παράγοντα της Αυτοδιοίκησης του Μεσολογγίου.

Το ύψος της οικονομικής ζημιάς ως συνέπεια της ηλεκτρονικής απάτης  είναι πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα.

*Εικόνα αρχείου

Αλέξης Κούγιας για το τροχαίο: Με αγαπάει ο Θεός γιατί έχω βοηθήσει πολλούς, έχω κατάγματα στο αριστερό χέρι

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr