ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Έπαθαν σοκ οι αστυνομικοί με τις συνομιλίες – Μπλεγμένοι Μπάμπης, κρεοπώλης σε παρανομίες

Μεσολόγγι: Έπαθαν σοκ οι αστυνομικοί με τις συνομιλίες – Μπλεγμένοι Μπάμπης, κρεοπώλης σε παρανομίες

Μεσολόγγι: Έπαθαν σοκ οι αστυνομικοί με τις συνομιλίες – Μπλεγμένοι Μπάμπης, κρεοπώλης σε παρανομίες

Ούτε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα συζητούσαν μεταξύ τους τα άτομα της παρέας, ανάμεσά τους ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου καθώς οι Αρχές ανέκτησαν μηνύματα από κινητό μέλους της παρέας που του είχε στείλει ο κρεοπώλης και είχαν σβηστεί.

Σύμφωνα με το STAR, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διεγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες από το κινητό του κρεοπώλη, αλλά και ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη, του οποίου η εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα κινητά που κατασχέθηκαν και φέρεται να ανήκει σε μέλος της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διεγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τις συγκεκριμένες συνομιλίες, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ένας νεαρός συναναστρέφεται με τον 51χρονο και μάλιστα φέρονται να ασχολούνται με παράνομες ενέργειες.

Επιπλέον οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι έχουν ανακτηθεί μηνύματα που εμπλέκουν τον κρεοπώλη σε σωρεία αδικημάτων, καθώς και φωτογραφίες αντικειμένων, τα οποία φαίνονται σε διάφορες συνομιλίες.

Εν αναμονή της άρσης απορρήτου
Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου δύο συσκευών που ανήκαν στον Μπάμπη, μιας με ελληνική σύνδεση και μιας με ιταλική για το χρονικό διάστημα από 1/1/24 έως και 6/1/24.

Το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για μια σύνδεση του κρεοπώλη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει ανάκτηση διαγραμμένων κλήσεων κι εξαγωγή δεδομένων από την τηλεφωνική συσκευή του κρεοπώλη, να δοθούν στοιχεία από δεδομένα του υπολογιστικού νέφους της εταιρείας Google και το Google Cloud του 31χρονου πάλι για το χρονικό διάστημα 1/1/24 – 6/1/24.

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για συμπληρωματική άρση, που ζητά για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα και να γίνει εξαγωγή συνόλου δεδομένων για το χρονικό διάστημα από 1/1/23 έως και 1/1/24. Επίσης βρέθηκε μια κάρτα sim του κρεοπώλη που ζητήθηκε να ελεγχθεί πάλι από 1/1/23 – 7/1/24.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι ακόμα το κινητό τηλέφωνο μέλους της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, το οποίο κατασχέθηκε κι ελέγχεται για το χρονικό διάστημα 1/1/23 έως 14/1/24, ενώ το ίδιο κινητό ελέγχεται και για το διάστημα 1/1/24 – 14/1/24.

Τέλος έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κρεοπώλη και του Μπάμπη

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ