ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι – σκουπίδια: Επιστολή Λύρου σε Λιβανό για την μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Στράτου

Μεσολόγγι – σκουπίδια: Επιστολή Λύρου σε Λιβανό για την μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Στράτου

Μεσολόγγι – σκουπίδια: Επιστολή Λύρου σε Λιβανό για την μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Στράτου

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ζητώντας να μεταφερθούν τα σκουπίδια του Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:  

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ Σπήλιο,

Επανέρχομαι στο θέμα που απασχολεί το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σε συνέχεια της επιστολής μου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία  προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Επισημαίνω ότι ο Υπουργός, κ. Κώστας Σκρέκας, με σχετική  απόφαση, όρισε ως αποδέκτη 3.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας.

Θεωρώ πως συμφωνείτε ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρεωτική και όχι κατ’ επιλογή.

Εν προκειμένω, με βάση  την διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώ και πιστεύω ότι σας βρίσκει σύμφωνο,  ότι είναι ώρα όλοι, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με την δημόσια υγεία.

Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα, αφ ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διερευνώνται πιθανές ευθύνες για την καθυστέρηση νοσηλείας του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ