ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι – Σκουπίδια: ΑΔΙΕΞΟΔΟ – Δεν επετεύχθη απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Μεσολόγγι – Σκουπίδια: ΑΔΙΕΞΟΔΟ – Δεν επετεύχθη απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Μεσολόγγι – Σκουπίδια: ΑΔΙΕΞΟΔΟ – Δεν επετεύχθη απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

ΑΔΙΕΞΟΔΟ για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Μεσολόγγι, ενώ δεν επετεύχθη απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Πυρά από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή για την «απόφαση που δεν υλοποιήθηκε»

Με την απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων δεν επετεύχθη η απαρτία και έτσι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της μεταφοράς 3.000 τόνων απορριμμάτων από το Μεσολόγγι στο ΧΥΤΑ Στράτου βάσει της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος δεν πραγματοποιήθηκε.

Η παράταξη «Δήμος για τα Παιδιά μας» καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για ανικανότητα, υποστηρίζοντας ότι η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε προ διμήνου για το θέμα των απορριμμάτων δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Μάλιστα την πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχής να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για την άρνηση του Δήμου Αγρινίου και του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Στράτου να εκτελέσουν την απόφαση Σκρέκα, με το αιτιολογικό ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει κορεστεί, την χαρακτήρισαν επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Κ. Λύρος : Αλά καρτ «βλέπει» η αντιπολίτευση το Δημοτικό Συμβούλιο
Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Μεσολογγίου εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη στάση της μεγαλύτερης μερίδας της αντιπολίτευσης (η παράταξη του Π. Σκαρμούτσου δεν απείχε) κατηγορώντας της για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Όταν δεν κάνουμε δημοτικό συμβούλιο, ζητούν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, τώρα προκαλούμε εμείς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έρχονται» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Λύρος και μίλησε για αλά καρτ συμπεριφορά από την πλευρά της αντιπολίτευσης. «Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται για επικοινωνία, γίνεται για λόγους ουσίας» είπε με νόημα ο Κ. Λύρος.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα στο Μεσολόγγι φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο εκ νέου με τη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς στην άρνηση του ΧΥΤΑ Στράτου να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα του Μεσολόγγι προστίθεται επί του παρόντος και η σιγή ασυρμάτου που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αποφάσισε τη μεταφορά των απορριμμάτων του Μεσολογγίου σε άλλους ΧΥΤΑ.

«Δήμος για τα Παιδιά μας» σε Λύρο: Δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
H μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Μεσολογγίου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο Δήμαρχος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την διακυβέρνηση του Δήμου και τον καλεί εάν δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα να πράξει τα αυτονόητα… Εξηγώντας τους λόγους της αποχής της από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη αναφέρει :

Σας είχαμε επιστήσει την προσοχή για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και είχαμε προκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπογραφές του συνόλου της αντιπολίτευσης, (την αριθμ. 31/2021 συνεδρίαση) στην οποία μας διαβεβαιώσατε ότι: «δεν υπάρχει πρόβλημα και έχετε δρομολογήσει την λύση του προβλήματος και επιπροσθέτως έχετε εξασφαλίσει 1.000.000 Ευρώ από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ». Δεδομένης της λανθασμένης στρατηγικής που ακολουθήσατε για την λύση του προβλήματος προκαλέσαμε σε επόμενη συνεδρίαση (σύσσωμη η Αντιπολίτευση) ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ήταν ομόφωνο και σας υποδείκνυε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε για την λύση του προβλήματος.

Δύο μήνες μετά αποδειχτήκατε ανίκανος να υλοποιήσετε έστω και κατ’ ελάχιστον την προαναφερόμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Εξακολουθείτε να εφαρμόζετε λάθος τακτική ακολουθώντας επικοινωνιακά τερτίπια τα οποία δεν οδηγούν πουθενά και μας βρίσκουν αντίθετους. Είμαστε σίγουροι ότι θα ισχυριστείτε πως δεν σεβόμαστε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της σημερινής αποχής μας, εσείς όμως ευτελίζετε τον θεσμό δεδομένου πως δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις του και το χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Καλούμε τους Κυβερνητικούς φορείς, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, παρότι αντιλαμβανόμαστε ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν με έναν ανίκανο και ψεύτη Δήμαρχο να βοηθήσουν τον Δήμο μας για το καλό των Δημοτών. Είμαστε στη διάθεση τους για να τους ενημερώσουμε και να συζητήσουμε καλόπιστα τις λύσεις για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που δεν μπορεί να περιμένει. Ευχαριστούμε τους όμορους Δήμους Ναυπακτίας, Αγρίνιου, Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας για την βοήθεια που μέχρι τώρα προσέφεραν χωρίς να προσδοκούν κανένα όφελος και πιστεύουμε ότι αυτή η πρώτη καλή τους κίνηση μπορεί να συνεχιστεί κατόπιν συνεργασίας και καλής πίστης χωρίς να κάνουμε χρήση, φασιστικών αποφάσεων επιβολής μέτρων.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Χρειάζονται παρεμβάσεις για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr