ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠαιδειαΜεσολόγγι: Σε επαφή με τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία ήρθαν μαθητές στο Ξενοκράτειο Μουσείο

Μεσολόγγι: Σε επαφή με τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία ήρθαν μαθητές στο Ξενοκράτειο Μουσείο

Μεσολόγγι: Σε επαφή με τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία ήρθαν μαθητές στο Ξενοκράτειο Μουσείο

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 36 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σμύρνη: εργαστήρι θεάτρου και φιλαναγνωσίας στο Ξενοκράτειο», σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ι.Π. Μεσολογγίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η προϊσταμένη της Εφορείας, Δρ Ολυμπία Βικάτου, αρχικά έγινε ενημέρωση για τις πρώτες αρχαίες ελληνικές αποικίες στα παράλια της Μικράς Ασίας, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκαν δύο βίντεο σχετικά με την ζωή στη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι εκπαιδευτές Ελευθερία Τσακανίκα και Τάσος Ζήκας διάβασαν αποσπάσματα βιβλίου, τους πρωταγωνιστές του οποίου υποδύθηκαν θεατρικά οι μικροί συμμετέχοντας.

Μέσα από την διαδικασία της αφήγησης, της φιλαναγνωσίας, του θεατρικού παιχνιδιού και των ασκήσεων μνήμης, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία, που συνέβη 100 χρόνια πριν.

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Ξενοκράτειο, που κάποτε φιλοξένησε Μικρασιάτες πρόσφυγες, επιτελώντας τον κοινωνικό ρόλο του μουσείου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: Ελευθερία Τσακανίκα, Τάσος Ζήκας– Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συντονισμός δράσης: Δήμητρα Γαβρίνα – Μουσειοπαιδαγωγός ΕΦΑΑΙΤΛ

Στο Μουσείο Κατράκη τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ