ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο Γυμνάσιο – «Η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη» λένε οι μαθητές

Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο Γυμνάσιο – «Η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη» λένε οι μαθητές

Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο Γυμνάσιο – «Η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη» λένε οι μαθητές

Σε άθλια κατάσταση είναι το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” και οι μαθητές του λένε: «η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη». Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας αναλυτικά:

Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο Γυμνάσιο - «Η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη» λένε οι μαθητέςΈνα ιστορικό σχολείο, η Παλαμαϊκή Σχολή, στο Μεσολόγγι βρίσκεται σε κατάσταση που δεν τιμά την Ελληνική Πολιτεία.

Τα πολλά τελευταία χρόνια το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή) βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Το κτίριο έχει υποστεί πολύ μεγάλες φθορές και όπως προκύπτει από τις εικόνες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και επικίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι τελευταίοι πήραν την πρωτοβουλία, γυρίζοντας ένα σχετικό video, να ευαισθητοποιήσουν τους αρμοδίους, έτσι ώστε αυτή η πολύ δυσάρεστη κατάσταση να αλλάξει, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Στο videο, που έχουν αναρτήσει, παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” λένε “φτιάξτε μας ένα σχολείο σύγχρονο λειτουργικό”, ενώ σε ανάρτησή τους αναφέρουν : «Το σχολείο μας ψυχορραγεί. Η Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου που εδώ και πολλά χρόνια είναι παραγκούπολη!

Το πιο ιστορικό σχολείο της περιοχής που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης, Δίπλα στα σπίτια των Τρικούπη, Κωστή Παλαμά, Χρήστου Καψάλη όπου έζησε και πέθανε ο Λόρδος Βύρωνας, Νούλα όπου έμεινε η πριγκίπισσα Σίσσυ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μεσολόγγι και Βυρώνειο Πολιτιστικό κέντρο.

Με αξιοπρέπεια αλλά και με όχημα το χιούμορ, θελήσαμε να σας κάνουμε γνωστή τη δική μας πραγματικότητα. Την καθημερινότητα των παιδιών μας, των παιδιών σας. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο: ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι μας!

Μακάρι αυτή η προσπάθεια να φτάσει και στα αυτιά αυτών που πρέπει. Γιατί μας βλέπω και του χρόνου να παραφράζουμε τη γνωστή έκφραση της ελληνίδας μάνας «ζακέτα να πάρεις» σε «κουβέρτα να πάρεις».

Πρόθεση του ΥΠΠΟ να συνδράμει στις μελέτες

Το κτίριο της Παλαμαϊκής Σχολής έχει κατασκευαστεί το 1930 και κρίθηκε το 2010 ως διατηρητέο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενώ εδώ και αρκετά χρόνια δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας με αποτέλεσμα κάποιες τάξεις να κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Μάλιστα προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στον αύλειο χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα κάποιες μέρες έντονων βροχοπτώσεων τα νερά της βροχής να μπαίνουν ακόμη και μέσα στις προκάτ αίθουσες.

Το θέμα είχε απασχολήσει και πέρυσι τη βουλή μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Ως γνωστόν όμως η αρμοδιότητα της σχολικής στέγης ανήκει στους Δήμους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, καθώς πρόκειται για διατηρητέο κτίριο το Υπουργείο Πολιτισμού έχει δηλώσει στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι «δύναται να συνδράμει, διά των αρμόδιων υπηρεσιών του, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στην σύνταξη της σχετικής μελέτης».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μεσολόγγι: Σε άθλια κατάσταση το 1ο Γυμνάσιο - «Η Παλαμαϊκή Σχολή είναι παραγκούπολη» λένε οι μαθητές

Fuell pass 2: Ζεσταίνει την αγορά καυσίμων, αλλά αρκεί;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ