ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: “Έφυγε” ο βετεράνος τερματοφύλακας της Α.Ε.Μ. Γιώργος Μπακοδήμος

Μεσολόγγι: “Έφυγε” ο βετεράνος τερματοφύλακας της Α.Ε.Μ. Γιώργος Μπακοδήμος

Μεσολόγγι: “Έφυγε” ο βετεράνος τερματοφύλακας της Α.Ε.Μ. Γιώργος Μπακοδήμος

Θλίψη στην αθλητική οικογένεια του Μεσολογγίου καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία  62 ετών  ο παλιός τερματοφύλακας της ΑΕΜ Γιώργος Μπακοδήμος.

“Άνθρωπος που άφησε το στίγμα του εντός κι εκτός γηπέδων με την πραότητα και την καλοσύνη του” χαρακτηρίζεται ο Γιώργο Μπακοδήμος. Πήγε στο Μεσολόγγο  και στην ομάδα της ΑΕΜ το καλοκαίρι του 1979, προερχόμενος από τους Ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Πειραιώς, στο πλαίσιο της τότε μεταγραφής του γκολκίπερ Τσακμακίδη από την ΑΕΜ στον Ολυμπιακό.

Ο 20χρονος Μπακοδήμος τα δύο πρώτα χρόνια μοιράστηκε την θέση κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας με τον μεγάλο Σπύρο Ζήκο και χάρη στις πολύ καλές του εμφανίσεις, τα δύο επόμενα υπήρξε ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΜ, στην οποία αγωνίστηκε με επιτυχία μέχρι και την περίοδο 1983-84, για 5 συνεχή έτη.

Υπήρξε υπήρξε ένας καλός τερματοφύλακας με αθλητικά προσόντα και μεγάλη αγωνιστικότητα. Διακρίθηκε για το πάθος και την αυτοθυσία με την οποία υπερασπιζόταν την εστία του και θαυμάστηκε για τις ωραίες του εκτινάξεις στον αέρα.

Κυρίως όμως ξεχώρισε για τον χαρακτήρα του και την ευγένειά του ως αθλητής, καθώς ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους με συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ένας ηθικός και έντιμος αθλητής και άνθρωπος, που η μοίρα τον συνέδεσε με το Μεσολόγγι, καθώς παντρεύτηκε την αγαπημένη του Κατερίνα κι έμεινε εδώ για πάντα.

Πηγή: mesolonghinesw.gr – Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Μεσολόγγι: Κάηκε κατάστημα ρούχων – “Να φυλαχθούν οι εμπορικοί δρόμοι” θέλει ο Εμποροβιομηχανικός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr