ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: «Πλώρη» για το αλιευτικό καταφύγιο

Μεσολόγγι: «Πλώρη» για το αλιευτικό καταφύγιο

Μεσολόγγι: «Πλώρη» για το αλιευτικό καταφύγιο

Μεσολόγγι: «Πλώρη» για το αλιευτικό καταφύγιο έχει μπει στο Μεσολόγγι όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει για την παρέμβαση 1,9 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει ο Δήμος Μεσολογγίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Το Αλιευτικό Καταφύγιο θέλουν ο Δήμος Μεσολογγίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να εντάξουν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» και στην σχετική πρόσκληση που έχει εκδοθεί και αφορά τους αλιευτικούς λιμένες.

Προς τούτο οι δύο φορείς υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση, προκειμένου ο Δήμος Μεσολογγίου θα συνδράμει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην ωρίμανση και ένταξη του έργου.

Η παρέμβαση που σχεδιάζεται θα έχει προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ και οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο το αμιγώς λιμενικό κομμάτι όσο και τη χερσαία ζώνη του αλιευτικού καταφυγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν το αλιευτικό καταφύγιο στο Μεσολόγγι έχει υποστεί ζημιές από κακοκαιρίες και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Η παρέμβαση λοιπόν που απαιτείται δεν θα έχει απλώς το χαρακτήρα του εκσυγχρονισμού της συνολικής εγκατάστασης, αλλά και της προστασίας της.

Αντικείμενο λοιπόν της μελέτης είναι:

Ο συνολικός εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου λιμένα.

Η επαύξηση των θέσεων ελλιμενισμού με τα προτεινόμενα έργα.

Η λειτουργική βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών, αφού με αυτήν ανακόπτεται ο κυματισμός στην εσωτερική λιμενολεκάνη, μέσω της υπήνεμης διάταξης

Η εξυπηρέτηση των αλιευτικών σκαφών η οποία θα δώσει αύξηση στο αλιευτικό προϊόν της περιοχής.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί με εκσυγχρονισμό των στοιχείων της χερσαίας ζώνης π.χ αντιολισθητικό δάπεδο, δίκτυο ομβρίων και βελτίωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του λιμένα π.χ πίλαρς διανομής νερού και ηλεκτρισμού στα σκάφη.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πλεύρης: Ζητά εξηγήσεις από τους Διοικητές των ΥΠΕ για τα πολλαπλά περιστατικά παραμέλησης ασθενών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ