ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Παρουσία του Σπ. Λιβανού τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου “Λιάρος”

Μεσολόγγι: Παρουσία του Σπ. Λιβανού τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου “Λιάρος”

Μεσολόγγι: Παρουσία του Σπ. Λιβανού τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου “Λιάρος”

Σπ. Λιβανός : “Σχολείο” ιστορίας ο Σύλλογος  “Λιάρος” 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης “Ενδυμασία και οπλισμός στα χρόνια της Επανάστασης” που οργάνωσε στο Μεσολόγγι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος “Λιάρος”.

Η Έκθεση έχει θέμα τις φορεσιές και τον οπλισμό των ναυτικών και των στεριανών αγωνιστών και των αμάχων, την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της εποχής των Πολιορκιών και της Εξόδου, ιδιαιτέρως δε των Ελευθέρων Πολιορκημένων, που έγινε στο Μεσολόγγι.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Λιάρος», καθώς τα μέλη του ασχολούμενα με την Ιστορία του τόπου μας, τη μελέτη των πράξεων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του και τη σπουδή των φορεσιών και των όπλων που φέρουν τα μέλη του στις εκδηλώσεις που συμμετέχουν, στην πράξη αποτελούν ένα «Σχολείο Ιστορίας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λιβανός επισήμανε την εθνική σημασία του έργου που επιτελείται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά, η οποία μέσω των φορεσιών και του οπλισμού έρχεται πιο κοντά στις μέρες δόξας και θυσίας του τόπου μας.

Αστακός: Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού
 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr