ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία

Μεσολόγγι: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία

Μεσολόγγι: Παράσταση διαμαρτυρίας για τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία

Απουσία μέτρων στα σχολεία του Μεσολογγίου κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, γονείς και εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και γονείς. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους  για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής.

Όπως τόνισαν, τα σχολεία  άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία αλλά με ακόμα χειρότερους όρους απ’ ότι πριν κλείσουν και μάλιστα την περίοδο που η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων. Δάσκαλοι, καθηγητές, καθαρίστριες αλλά και μαθητές νοσούν και εκφράστηκαν φόβοι για χειρότερη συνέχεια.

Τα μέτρα που προτείνονται από την Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών είναι:

✔ Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )
✔ Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
✔ Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
✔ Αποφασιστική ενίσχυση των 2 νοσοκομείων της περιοχής και απεμπλοκή τους από εμβολιαστικά κέντρα.
✔ Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
✔ Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς μικρών παιδιών.

Αγρίνιο: Κλειστό τμήμα στο 1ο Γενικό Λύκειο – Κρούσματα κορωνοϊού σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr