ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι – Π. Παπαδόπουλος: “Πάρτε πίσω την αύξηση 18% στα δημοτικά τέλη”

Μεσολόγγι – Π. Παπαδόπουλος: “Πάρτε πίσω την αύξηση 18% στα δημοτικά τέλη”

Μεσολόγγι – Π. Παπαδόπουλος: “Πάρτε πίσω την αύξηση 18% στα δημοτικά τέλη”

Το Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια σχετικής απόφασης (16/12/2019) χρηματοδότησε έκτακτα τους Δήμους της χώρας με 65 εκατ. Ευρώ.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου λαμβάνει 252.000 €.

Πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/12/2019 ήταν η έκτακτη χρηματοδότηση να δοθεί στον Σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων που σε συνδυασμό με τα 40.000€ που έλαβε πρόσφατα από τον Δήμο ουσιαστικά «εκμηδενίζει» το ποσό το οποίο επικαλέστηκε η Δημοτική αρχή ως κύριο λόγο για την συμμετοχή του στον αναγκαστικό σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και έτσι αύξησε 18% τα δημοτικά τέλη !!

Μετά την παραπάνω εξέλιξη καλούμε την Δημοτική αρχή να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ με νεότερη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου την αύξηση που επέβαλε στα Δημοτικά τέλη , ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες.

Για την πληρέστερη ενημέρωση αναφέρουμε ότι μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας προχωρά σε συγκρότηση αναγκαστικού συνδέσμου με το Δήμο Λευκάδας , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι διαδικασίες λειτουργίας του αναγκαστικού συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα καθυστερήσει όπως είχαμε προβλέψει, πράγμα το οποίο δεν δικαιολογεί την βιασύνη για την επιβολή αύξησης στα Δημοτικά τέλη μέσω της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου σε αυτόν.

Σας καλούμε λοιπόν έστω και τώρα να προβείτε στην άρση της επιβολής αύξησης 18% στα Δημοτικά τέλη για τους παραπάνω κύριους και ουσιαστικούς λόγους, εκτός εάν υπάρχει πολύ «ψωμί» ακόμη για να βουλωθούν τρύπες της Καραπανικής περιόδου….

Ερώτηση Παπαδόπουλου στον Δήμαρχο Κ. Λύρο για την Μαρίνα Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr